Svar: Vil modermælkserstatning hjælpe på søvnen
Kære Jacob og Anja
Det er ofte en god idé at tilbyde barnet mere mad i løbet af dagen - altså hele dagen igennem og ikke kun fokusere på et øget indtag om aftenen, når man gerne vil have barnet til at sove bedre om natten.
Alt for meget mad lige inden sengetid kan give mere urolig søvn fordi barnets tarme skal nedbryde føden og det kan derfor virke modsat hensigten. Jeg vil derfor i foreslå jer at I forsøger at øge indtaget af mad og mælk om dagen.
En plan kan se således ud:
Tidlig morgen 05-06: Amning i jeres seng og sover videre
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop
Formiddag 9-9.30: Frugtmos (jerntilskud), frisk frugt i hånden, vand af kop
Ammes og puttes til formiddagslur ca kl. 10
Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, ristede rugbrødsbjælker, agurke stænger eller lignende i hånden, vand af kop.
Ammes og puttes til middagslur mellem 13-14
Eftermiddag 16: Frugtmos og igen lidt frisk frugt i hånden, vand af kop
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, mere og mere udgangspunkt i jeres mad, lidt sovs og mad der smager af noget, brødskorper i hånden. Vand af kop.
Puttes til natten med amning 19.30 (eller evt. flaske)
Sen aften 23-24: Ammes (eller evt. flaske)
Nat 24-05/06: Så vidt muligt ikke amning midt nat mere
Hvis I følger ovenstående plan så burde det ...
... ikke være et ernæringsmæssigt behov at vågne om natten, men handler mere om motorisk uro og I har ganske ret i at der godt kan være tale om lidt begyndende separationsfase, da jeres datter er meget fremmelig motorisk, hvis hun allerede nu gør tegn til at kravle.
Det vil om natten være rigtig fint hvis I kunne forsøge at hjælpe hende med at skifte stilling, blive lagt rart igen og atter få dynen omkring sig, evt. en hånd at holde i osv. så hun føler sig tryg og hjælpes til at holde sammen på sig selv. Men så vidt muligt undvære amning.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I kan naturligvis godt forsøge med en flaske og det kan godt være far som i første omgang forsøger sig, da han ikke forbindes med amning. Det kunne evt. være sen aften omkring midnat, hvor hun sandsynligvis vil kunne spise den mere eller mindre i søvne og mor vil således kunne gå lidt tidligere i seng nogle dage og vil således have mulighed for at få lidt sammenhængende søvn.
Hvorvidt I vil forsøge med vælling eller mme er op til jer. Vælling kan mætte lidt mere, men igen er det ikke sikkert og vælling er ikke noget man skal give... Måske kan hun lide smagen og måske kan hun ikke - der er ikke faste regler på dette punkt.
Jeg håber min plan giver jer en idé om hvordan I kan få hende fyldt lidt ekstra op med både mælk og mad i løbet af dagen, rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...