Annonce

Annonce

Brev:

Vil modermælkserstatning hjælpe på søvnen


24. april 2008

Alder:
6 mdr.

Vil modermælkserstatning hjælpe på søvnen

Kære netsundhedsplejerske

Jeg har tit nydt godt af dine råd til andre og synes de svar du har givet er fine og indfølende og jeg kunne godt tænke mig at få dine synspunkter på vores situation i øjeblikket.

Vores datter Neel på 6½ måned er begyndt at vågne ofte (hver 1½ time) i løbet af natten. Hun vil kun have brystet og ikke den mme vi er begyndt at tilbyde hende ved puttetid, da jeg ikke længere har mælk nok til at mætte hende, så hun kan sove i længere stræk om natten. Hun protesterer voldsomt og det er min fornemmelse at hun egentlig er mere vred end ked af det.
Det skal lige siges at de to første aftener gik det fint med at give hende mme efter hun havde spist af begge bryster.

Jeg synes lige nu det kan være svært at vurdere hvornår det er tørst eller trøst eller sult der får hende til at vågne. Hun vågner også af og til pga. motorisk uro (har fået møvet sig op mod sengekanten eller vågner ved et stå på alle fire og rokke)
Hun er vældig fremmelig motorisk og skubber/ormer sig rundt i lejligheden, så jeg tænker om det også kan være separationsangst, siden hun kun kan trøstes hos mig og brystet. Af og til virker hun nærmest desperat for at komme til at ligge i favn og sutte.

Vi vil gerne begynde at tilbyde hende et større måltid både i forbindelse med putning ved halv otte tiden og ved midnatstid for at sikre os at hun får mælk nok og for at se om vi ikke kan undgå alle disse opvågninger.

Skal vi vælge vælling eller modermælkserstatning? Hvordan kommer vi bedst videre med at tilbyde flasken? Er det en god ide at det er min mand der giver hende flaske, så hun ikke ligger i nærheden af det bryst hun er vant til? Vi vil jo ikke tage det ...


Annonce

... fra hende, hvis det er det hun trænger til lige nu.
Vi er nok ikke så meget til de hårde metoder, hvor moren sover inde i stuen og så er det faren der tilbyder mme eller vand, men vi er også ved at være rigtig trætte og er åbne for forslag :)

Indtil nu er det mig der har stået for putning efter at min mand har badet/puslet Neel, hun vågner lige op et par gange bagefter og får mere mælk typisk en lille times interval efter hun er puttet.

Det skal tilføjes at Neel har sovet regelmæssigt fra fødslen med to opvågninger ved 1-tiden og 4-tiden og hun har kunnet få dækket sit behov ved mit bryst indtil nu.

Neel har ikke været så sulten om morgenen, fordi hun spiser meget ila natten, men spiser lidt grød om morgenen og drikker vand (hun drikker godt og meget) og gnaver et stykke frugt.

Sen morgen: frugtgrød/avokadomos, frugt/grønt at gnave, vand

Ammes og lur

Middag: grøntsagsmos m kød, grønrsagsstave, vand

Ammes og lur

Aften: grøntsagsmos, grønt at gnave, vand
Hun ammes efter hvert af de store måltider. Hun spiser ca. mellem en halv og hel dl til måltiderne. Sommetider mere. Er det nok?

Tidspunkerne varierer lidt. Lige nu prøver jeg ikke at amme når hun vågner mellem kl 5 og 6, så hun kan spise lidt mere grød om morgenen. Men hun har slet ikke sovet nok (hun plejer at sove til kl ca 7.30) så hun får to formiddagslure lige nu og det med grød så tidligt om morgenen er heller ikke en stor succes :)

Hun er en stor pige lang ca. 72 cm (sikkert lidt længere) og vejer 8,6 kg, hun er super aktiv om dagen og ellers en tilfreds, glad og udadvendt pige.

Vi trænger til lidt input og glæder os til at høre fra dig

Venlig hilsen
Jacob og Anja

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn hos baby

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.

Dit barn har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce