Svar: Hipp modermælkserstatning i kop og mad
Kære Tina
Det vil normalt være sådan at det er tilskudsblandingen og ikke modermælkserstatningen som blandes op i koldt vand og gives af kop, som alternativ til sødmælk. Det er dog tænkeligt at du godt kan udrøre mme i koldt vand også, det kræver sandsynligvis lidt mere piskning for at det kan opløses. Men ellers kan du købe Hipp tilskudsblanding til det formål.
Giver man modermælkserstatning eller tilskudsblanding af flaske, bør det altid varmes, da barnet her får noget større mængder end de slurke der indtages af kop.
Når du laver mos, så vil jeg foreslå dig at du fryser mosen uden mælk, men først tilsætter mælken når du tør mosen op og varmer den. Når mos har været frosset kan konsistensen godt ændre sig og ved at tilsætte mælken i forbindelse med at det skal serveres, så sikrer du dig for det første at konsistensen bliver god og så er du ude ...
... over problemet med, hvorvidt erstatningen vil tage skade eller ej.
Du laver lettest havregrød i mikrobølgeovnen. Tag havregryn og vand i en lille skål, så grynene er dækket. Sæt skålen i mikroovnen et par minutter, så du kan se at det koger op. Tag skålen ud, tilsæt en tsk fuld smør og rør rundt med en gaffel - så smelter smøren af sig selv. Tilsæt modermælkserstatning eller tilskudsblanding til konsistensen er god.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når det er sagt, så er det sådan at der ikke sker noget ved at modermælkserstatningen koges med kortvarigt. Sundhedsstyrelsen skriver: "Selvom der sker et tab af vitaminer, når grøden koges med modermælk eller modermælkserstatning, er dette uden betydning i forhold til indholdet af vitaminer i barnets mad i øvrigt". Citat "Mad til spædbørn og småbørn" sst. 2006.
Jeg håber at ovenstående besvarer dine spørgsmål, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.