Svar: Står selv ud af juniorseng efter han er puttet
Kære Camilla
Du skal naturligvis være sikker på at Benjamin puttes til det rigtige tidspunkt, måske har han behov for at blive puttet ½ time senere end han rent faktisk bliver det nu. Du kender fra dig selv, hvor frustrerende det er, hvis man går i seng og forsøger at sove og egentlig ikke er træt nok - så stiger man naturligvis ud af sengen...
I forhold til Benjamin og den måde han normalt sover på, så skal du nok ikke regne med at han vil have behov for at sove mere end måske 12 timer i døgnet nu. Det vil sige ca 10½ timers nattesøvn og så 1-1½ time middagslur. Benjamin er jo ikke en dreng med et meget stort sovehjerte, så vidt jeg husker:o)
Derudover skal du medtænke om han er tryg ved sin seng og sit værelse. Det kan være han har brug for en lille sengelampe, en sovebamse eller lignende. Hvis han stiger ud af sengen med besked om at han er tørstig, så ...
... kan man imødekomme dette ved at tilbyde ham et glas vand ved sengekanten, så han selv kan tage sig noget at drikke.
Det kan nogle gange være en god idé at holde sig i nærheden. Altså at du sætter dig på en stol udenfor værelset, så han kan høre dig og evt se dig. Så kan du verbalt betrygge ham i at du er der og fortælle ham at han skal gå i seng. Altså nå at stoppe ham inden han når ned af trappen, og samtidig få ham selv til at gå i seng og blive i sin seng. "Mor er lige her Benjamin, du skal sove nu, ind i seng igen".

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ellers er det et spørgsmål om at føre ham tilbage igen og igen. Tage ham ved hånden og hele tiden føre tilbage til sengen, fortælle ham at han skal sove, at du passer på ham osv. så han roligt kan blive liggende i sin seng og det er sengetid nu.
Jeg håber ovenstående overvejelser hjælper dig lidt videre på vej, rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!