Brev:
3. skemåltid, hvornår?
Hej igen Helen!
Hvilken dejlig hjælp det at have dig lige ved hånden når man bliver i tvivl.
Det sidste svar jeg fik fra dig, beskrev jo at det egentlig gik ret godt med min lille dreng og at jeg bare måtte tro lidt mere på mig selv... Men nu jeg altså i tvivl igen.
Han har i forbindelse med overgangen til skemad taget godt på, her d. 2/4 blev han vejet til 8400g og 72cm. Og jeg her en fornemmelse af at vi meget snart nærmere os de 9kg nu. (han vejede ved fødsel 4330g 55cm).
Min dreng er hastigt ved at nærme sig de 7 mdr. (4.maj), og jeg er nu i tvivl om jeg skal introducere et 3. skemåltid for ham, men som du kan se er vi langt fra de anbefalet 750ml MME som han skal have i døgnet.
Hvis jeg tager den ene flaske fra og erstatter med et måltid vil han få 400ml lige til at oprette sit jernbehov og det er det. Er det nok? Og hvilken en af flaskerne er bedst at erstatte med et måltid? han spiser en del til aftensmad, hvilket kunne tyde på at han i løbet af dagen skulle have noget mere - men hvad og hvornår?
Har prøvet at give et mellemmåltid af advokado og most banan. Banan er han ikke glad for, det samme med havregrød. A38 med frugtmos er også prøvet og det er heller ikke et hit. Ellers er han virkelig god til at spise af og selv prøve at spise med ske. Skemad er han ...
... i det hele taget MEGET glad for. Mælken kan godt være lidt en kamp at få i ham engang imellem, og jeg tror bestemt ikke at det bliver svært at vænne ham fra flaske, når den tid kommer.
Vores dag (gennemsnit over de sidste 3 dage) ser således ud:
Kl. 06: Halv sovende får han ca. 230ml MME
Sover herefter til kl. ca. 08.45
Kl. 9: 1½ dl Øllebrød med en bitte smule fløde ovenpå, ca½ dl frugtmos, drikker sødmælk og vand til.
Sover formiddagslur fra kl. ca. 10.30 til 12.30
Kl. 13: MME Drikker ca. 200ml
Sover eftermiddagslur fra ca. 14 til 15.30
Kl. 17: MME drikker ca. 180ml.
Powernapper ca. ½ time
Kl. 19-20: Grøntsagsmos med hakkekød, fisk eller kylling. (han spiser minimum 3dl og han bliver IKKE vegetar :)
Kl. senest 20.15 går han ud som et lys indtil næste dag kl. 06
Før i tiden drak han en flaske vælling omkring kl 23 sovende, men det vil han ikke mere, han bliver sur og græder når prøver at give ham den. (han vil bare gerne have lov at sove)
Nogen gange vil jeg næsten ønske at han var vågen lidt mere så jeg kunne nå at give ham alt det mad han skal have. (ja tænk jeg skriver det). Men jeg er nok ikke den første der skriver at det med maden er svært, specielt midt på dagen - når man måske også gerne vil ud og nyde det gode vejr.
Mange hilsner
SM
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.