Brev:
Spiser alt godt fra haven
Hej Helen
Vores søn putter stadig rigtig meget alting i munden. Når vejret er godt, er vi en del i haven, og vi kan sjældent være derude ret længe uden at han putter et eller andet uhænsigtsmæssigt i munden, mest jord, sand og blade, men også fuglelort, bær fra ligusterhækken og andet vi ikke når at identificere. Han spytter det ikke ud igen, men spiser det ofte!!
Han gør det af og til for at få en reaktion fra os, da han jo har opdaget at vi ikke vil have det. Vi prøver derfor ikke at gøre et alt for stor nummer ud af det og blot sige” nej pu ha kan du give det til mor/far”. Han spytter det dog ikke altid ud, og da han har de fleste af sine tænder kan det være sin sag at få det ud.
Men min bekymring er hvor ...
... farligt kan det være for ham at spise den slags? Det sker jo ikke en gang om ugen, men hver gang vi er ude, hvilket vil sige næsten dagligt. Og hertil kommer alt det jeg ikke ser at han spiser når han er i vuggestue.
Både han og vi elsker at være ude, men al den jordspisning tager lidt af fornøjelsen – også fordi vi føler at vi skal overvåge ham konstant.
Findes der en måde til at få ham til at lade være med det, eller skal vi bare lade være med at bekymre os om det, og selvfølgelig stoppe ham når det er muligt? Kan vi tillade os at vende ryggen til en gang i mellem, eller skal han overvåges konstant for at begrænse spisningen mest muligt? Hvornå kan vi glæde os til at han holder op med det?
Venlig hilsen
Marianne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.