Annonce

Annonce

Svar: Reduktion i antallet af amninger - skal der sættes noget i stedet?


23. april 2008

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Stine

Tak for dit gode spørgsmål og dine pæne ord til mig:o)

I forhold til at din dreng er 6 måneder nu, så lyder det som en helt rigtig og meget fin plan for dagen med amning ca 6 gange dagligt - ved siden af dette skal han nu have ca 3 skemåltider. I takt med at han bliver ældre, så vil han begynde at indtage større mængder skemad, han bliver bedre og bedre til at drikke af en kop og skal derfor fortsat have sin vand til maden.

Men det er samtidig vigtigt at hans mælkebehov nedsættes, så der er plads til anden mad. Det vil sige at han ikke længere ammes om natten (hvilket du allerede er nået til - super flot) og at han tilbydes så store mængder skemad og drikker så meget vand, at han automatisk ofte selv vil begynde at fravælge brystet eller i hvert fald die meget kortvarigt.

Man skal ikke begynde at sætte anden mælk i stedet for modermælk, når man ammer så mange gange som du gør og når amningen fungerer så fint. Den mælk han får fra dig, dækker fint hans mælkebehov og han har i princippet ikke behov for andet og dermed ikke behov for flaske - mælkebehovet skal jo nedsættes stille og roligt og den rigtige mad fylde mere og mere og hvis man erstatter brystet med flaske eller mælk af kop - så opnår man jo ikke en nedsættelse af mælkeindtaget og en øgning af madindtaget.

Det der skal sættes i stedet for mælken ...


Annonce

... er altså mad, rigtig mad og vand. Fra 9 måneders alderen kan børn begynde at få mere komælk, indtil da er modermælken fortsat at foretrække. Men i denne alder kan man f.eks. begynde at erstatte eftermiddagsamningen med en lille portion A38, tykmælk eller lignende. Det vil ofte stadig være relevant at amme ca 3 gange dagligt og omkring 10 måneders alderen nedsættes så til 2 daglige amninger, som bibeholdes til barnet er ca 1 år. Herefter kan man amme ca 1 gang dagligt, så længe man har lyst.

Når jeg nævner disse aldre og antal amninger så er det naturligvis kun vejledende - der skal være plads til fleksibilitet og man er nødt til at se på hele barnets trivsel, når man vurderer hvor meget amning barnet har behov for.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


De amninger man først skærer væk er ofte amningerne midt nat. Herefter forsøger man ofte at fjerne en amning inden enten formiddagslur eller middagslur, derefter fjerner man amningen om eftermiddagen, så fjerner man amningen tidlig morgen eller sen aften - det er individuelt og den sidste amning der fjernes er ofte amningen inden sengetid om aftenen.

Igen vil nogle børn selv sige visse amninger fra og så er det naturligvis denne rytme man skal følge - ovenstående er kun ment som en guide.

Jeg håber at mine tanker hjælper dig lidt videre og giver lidt mere klarhed, ellers må du spørge igen:o) Rigtig god weekend.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce