Brev:
Tager maden ud af munden - 12 mdr.
Kære Helen.
Tak for dit svar.
Sally er blevet rigtig glad for bolden og gyngen:-)
Men hendes kasten med maden er blevet værre. Hun smider nu alt på gulvet....Og har jo derfor næsten intet spist. Hun regulerer ikke ved næste måltid. Og det har hun faktisk ikke gjort længe.
Vi har hele tiden give hende et enkelt stykke mad ad gangen og det har fungeret fint indtil fornylig. Vi har også givet hende lidt at vælge imellem, større stykker hun kan gnave af, lade hende få madro, taget tallerknen væk og ladet hende komme ned på gulvet. Jeg synes efterhånden vi har prøvet alt. Og det er som om det bliver tiltagende værre, måske prøver vi for meget. Hvad prøver hun at fortælle os?
Alt hvad vi sætter foran hende ryger på gulvet og hvis vi mader hende med gaffel eller ske tager hun det ud ad munden og smider det på gulvet. Så hun spiser nærmest intet. Det gælder også det, hun rigtig godt kan lide. Idag fik hun yoghurt til morgenmad, det kan hun jo ikke tage ud ad munden. Hun spiste en kæmpe portion, men efter hver eneste ske tog hun fingrene i munden og lavede kaste-bevægelse ned mod gulvet. Det er som om det forgår helt automatisk... Det er meget mærkeligt. ...
...
I går til aftensmaden røg alt på gulvet. Hun var sulten og sagde mam-mam når vi fjernede tallerknen og blev ked af det da vi satte hende på gulvet. Det gik hurtigt over... Og derefter begyndte hun glad at spise maden fra gulvet. Jeg skulle i biffen, så jeg kyssede hende farvel og gik. Far fortæller, at han så gav hende maden derned et stykke ad gangen, hun smed det stadig på gulvet, men samlede det op og spiste det. Han læste avisen, mens hun spiste en stor portion.
Hun skal jo ikke sidde på gulvet og spise, men det er ved at drive os til vanvid og vi er begge kommet til at hæve stemmen overfor hende i ren og skær frustration.
Hun er også begyndt at kaste med koppen. Hun tager den fint op til munden, tager en lille bitte tår og kaster den fra sig, for derefter at plaske i det spildte.
Vi guider hende sprogligt og praktisk og forsøger at bibeholde den gode og rolige stemning, men lige lidt hjælper det.
Hun er sulten, men trangen til kaste med maden overstiger åbenbart lysten til at spise den. Hun sluger sin vælling inden putningen og falder fint i søvn. Hun er heller ikke pjevset i løbet af dagen.
Hvad skal vi gøre?
Kærlig hilsen
Den frustrerede
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.