Svar: Forstoppelse - 8 mdr.
Kære Camilla
Jeg synes det lyder som en rigtig god idé at forsøge med movicol mod din datters forstoppelse. Det kan nogle gange godt hjælpe at skifte afføringsmiddel og det er meget vigtigt at holde den mave igang:o)
Der findes forskellige former for afføringsmiddel, det der hedder laksantia. Både Movicol og Laktulose hører under gruppen 'osmotisk virkende laksantia", som kort fortalt virker ved at gøre afføring blød, så barnet lettere kommer af med den. Andre laksantia virker f.eks. ved at påvirke tarmens bevægelser.
De mave-tarm læger, som jeg har talt med har ikke umiddelbart problemer med at give børnene hverken Laktulose eller Movicol. Det vigtigste er at holde gang i børnenes maver, da det har enormt stor indflydelse på deres velbefindende og dermed deres trivsel og udvikling. På mange børneafdelinger bruger man nu Movicol og det er ifølge lægerne et rigtig godt præparat. Men det er dog forholdsvis nyt og derfor er erfaringen med det endnu ikke så stor.
Læser man Lægemiddelstyrelsens produktresume fra den 26. marts 2008 angående Movicol, så anbefales dette ikke til børn under 12 år, da erfaringen med behandlingen på børn er utilstrækkelig. Jeg ved dog at man på børneafdelinger rundt om i Danmark bruger Movicol til børn under 2 år, men aldrig under 6 mdr´s alderen. Dette skyldes Movicols indhold af ...
... elektrolytter, som man skal være sikker på kan udskilles via barnets nyrer.
Jeg har efterhånden mødt en del familier, som har været rigtig glade for at skifte til movicol og som synes det er rigtig godt. Da jeres læge har foreslået at forsøge dette, så synes jeg at I skal gøre forsøget og se om det vil give en ændring for jeres datter.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover tænker jeg at hendes væskeindtag naturligt nok spiller ind på hendes afføring - mangel på væske må give hård mave. Det er dog ikke brystmælk eller modermælkserstatning hun skal have men vand og derfor må I forsøge at tilbyde hende vand så meget som muligt. En gang imellem hjælper det at give vandet af en tudkop, af en kildevandsflaske eller lignende. Nogle familier har også gavn af at tilbyde en sutteflaske dagligt med kogt vand - det er det, som virker på deres børn og måden barnet får sit væskebehov dækket. Andre har glæde af at komme et par citronskiver eller appelsinskiver i vandet, så det på den måde får lidt smag.
Jeg har aldrig nogen sinde hørt at tandfrembrud skulle give nedsunken fontanelle, men nu er jeg jo heller ikke altvidende:o) Kunne du ikke bede din sundhedsplejerske om at uddybe, hvordan dette skulle hænge sammen og melde tilbage - så kan vi alle blive lidt klogere ...
Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder