Svar: Ble og sut
Kære Sofies mor
Hvor er det dejligt at høre at det nu går så godt med at sove og jeg tror I har fuldstændig ret - Sofie har simpelthen haft en periode, hvor hun har haft ekstra behov for nærhed og tryghed og ved at I har givet hende dette om natten, så har hun fået mod på at sove selv. Det er rigtig godt set at hun har brugt enorme ressourcer på at forholde sig til hvor I var og om I gik fra hende osv. og ved at I alle har sovet sammen i 14 dage, så har hun fået en helt anden ro og alt omkring det at skulle sove er blevet meget mere afslappet for alle.
Det er rigtig godt at hun selv er kommet og har sagt at hun ikke vil bruge ble mere. Det er det bedste tegn man kan få om at samarbejdet kan begynde - for et samarbejde er det. Derfor synes jeg også at I skal tage det stille og roligt og prøve at følge de signaler og det behov hun viser. Jeg har den holdning at det er bedre at have en tør ble på og mærke den succesoplevelse det er, end at få våde bukser. At hun en gang imellem vælger at have en ble på er derfor udmærket og det ...
... forhindrer jer jo ikke i at opfordre hende til at gå på toilettet. At have en ble på betyder jo ikke at man så skal lave i den - det kan ligeså godt ses som en sikkerhed, - hvis nu det går galt og som en succes når det går godt!
Det er en god idé at lade hende beholde sutten lidt endnu og på samme måde som med bleen lade hende selv sige til, når hun er klar til at komme væk fra den. Det er på samme måde udmærket at lave en regel om at hun så vidt muligt kun får sutten når hun skal sove. Falder hun og slår sig og er ked af det og har brug for sutten, så får hun den naturligvis også men stille og roligt skal sådanne ting klares med trøstende ord og et plaster og sutten skal bruges mindre og mindre.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er meget nyt i jeres datters liv - børnehave, blestop, suttestop osv. og hun skal have tid til at følge med. Det vil være fint hvis hun i løbet af sommeren bliver helt renlig og hvis hun til juletid så smidder sutterne - det kunne jo være at julemanden og de små hjælpenisser gerne ville have dem:o)
Fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.