Brev:
Problemer med at sove og opkast
Hej
Jeg har fået mange gode svar hos dig som har hjulpet mig meget, derfor prøver jeg igen.
Min søn (8½ måned) begyndte at kaste op, hoste m.m. for ca to en halv måned siden. Vi fik at vide at det var en virus han havde fået, og det ville tage noget tid inden han kom over det.
I den periode, ville han ikke sove i sin seng (hvilket han har gjort siden han var fire måneder), så han fik lov til at sove imellem os, hvilket også var fint fordi han havde brug for trygheden nu når han havde det så dårligt.
Hosten er så småt forsvundet (hoster lidt når han har sovet) og opkastningerne er også væk, MEN...
Når han skal ligges til at sove om aftenen, så er han igennem den sidste uges tid (måske to uger?) begyndt at gå helt i panik. Han VIL ikke sove og bliver derfor helt desperat. Han begynder at skrige helt vildt og græde (hulke) og begynder at hoste hvilket får ham til at kaste op til sidst. ...
...
Det med opkastningerne ved sengetid har faktisk stået på siden han blev syg. Det er ikke hver aften han kaster op, men kun hvis han bliver helt desperat og dermed begynder at hoste, hvilket fremprovokere opkastningerne.
Det er ligegyldigt om det er hans egen seng eller vores seng han bliver puttet i, resultatet er det samme.
Vi har også prøvet at tage ham lidt med op til os i stuen, hvilket han er vældig glad for, men så når han bliver puttet igen, så starter han forfra.
Hvad kan vi gøre? Vi er ved at være rimelige desperate, for vores samliv er totalt forsvundet pga hans nye "sovevaner". Vi vil også gerne have ham tilbage i sin egen seng igen, men det er heller ikke til lige nu.
Det hjælper ikke med at gå ind og trøste ham når ham, for han biver ved til han kaster op, hvilket jo heller ikke er hensigtsmæssigt.
Har du nogle gode forslag til hvad vi kan gøre?
Hilsen en desperat mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.