Annonce

Annonce

Svar: Mælk nok? - 2 mdr.


18. april 2008

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Heidi

Det er helt naturligt at mælkeproduktionen i perioder ikke er helt tilstrækkelig og skal sættes op. I takt med at barnet vokser får det jo behov for mere og mere mælk og derfor vil barnet netop søge brystet hyppigere. Netop ved at amme hyppigere stiger mælkemængden og derfor er det bedste du kan gøre at lægge din dreng til brystet så hyppigt han gerne vil.

Det er også sådan at man i begyndelsen, når amningen skal etableres, producerer lidt ekstra mælk og også har en lille smule irritation af brystvævet. Derfor vil brysterne i starten være store og tunge og i takt med at mælkemængden stabiliserer sig, vil brysterne blive lidt blødere og mere eftergivelige. Du kan derfor ikke længere forvente samme brystspænding som du havde i begyndelsen af dit ammeforløb og der kan sagtens være mælk, selvom du oplever at dit bryst er slapt og blødt.

Det der er vigtigt ...


Annonce

... er, at du følger din drengs lyst til at spise, at du sørger for at holde ham igang ved brystet, når han spiser hos dig, så han ikke falder i søvn inden han er mæt nok. Det vil også være godt du du tilbyder ham brystet lidt hyppigere eller at du f.eks. starter med at amme ham fra den ene side, og lader ham spise færdig der, skifter ham, lader ham bøvse osv. så så efterfølgende tilbyder ham modsatte side. På den måde får du stimuleret begge bryster ved samme amning.

Du kan også med fordel skifte imellem de forskellige ammestillinger, fordi det stimulerer brystet forskelligt alt efter hvordan du lægger til og dit barn dier.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis man sørger for at amme hyppigt og sørger for at få hvile, mad og drikke osv. som du allerede er opmærksom på, så vil mælkemængden normalt stige igen i løbet af ca 1½ døgn.

Håber du hermed er hjulpet lidt videre, rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce