Annonce

Annonce

Svar: Separationsangst og madproblemer


17. april 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej Charlotte

Min umiddelbare tanke er at du skal give dig selv lov til at komme hjemme fra et par timer og så skal far passe Simone. Det har I alle brug for og der er intet i vejen for at I gør sådan en gang imellem, med den alder Simone har nu.

Det er sandsynligvis dig der har været mest omkring Simone hele tiden, derfor vælger hun dig, når tingene skal gøres - det er trygt og rart for hende, fordi det er genkendeligt. Det betyder ikke at far ikke kan gøre det mindst ligeså godt, - hun er bare ikke så vant til at han gør tingene, som hun er vant til det med dig. Så længe du er i nærheden vil hun derfor protestere over for far og vil foretrække dig - er du ikke hjemme, så er du udelukket og så vil hun naturligvis være glad for alt det far gør! Det skal far og datter have lov til at opleve og derfor skal du give dig selv lov til at gå hjemmefra, velvidende at far selvfølgelig kan klare det hele rigtig godt.

Det er naturligvis vigtigt at far signalerer at han godt kan, hvis han virker usikker, så vil Simone fornemme det med det samme og tro at noget er galt og så vil hun protestere. Men hvis far bevarer roen og forsøger sig frem, så vil de to kunne hygge sig fint.

Man kan ikke hærde hende ved at overlade hende til andre, men man kan godt give plads til far ved at mor trækker sig en gang imellem og det er vigtigt. Separationsfasen varer længe - nogle børn begynder allerede i 4-6 måneders alderen at tage afstand til fremmede, men først i 8-9 måneders alderen tager det som regel rigtig fart...:o)

Med hensyn til kartoffel og grøntsagsmos, så tænker jeg at du skal forsøge at give meget større variation. Kartoffel kan være godt til at give en bund, men du kan også lave grøntsagsmos uden kartoffel og du må meget gerne variere meget mere end du gør på nuværende tidspunkt. ...


Annonce

... Udgangspunktet skal være meget mere familiemad, I skal til at spise det samme.

Du kan lave grøntsagsmos af: Gulerod, squash, blomkål, broccoli, pastinak, persillerod, løg, jordskokker, kålrabi, hvidkål, peberfrugt, skorzonerødder, spidskål, rosenkål, savoykål, ærter, majs, grønne bønner, grønkål, porrer, tomater (uden skræl), agurk, avokado osv.

Selleri, spinat, rødbede og fennikel indeholder nitrat. Hun må meget gerne få det men i små mængder. Det bør ikke udgøre mere end 1/10 af portionen ellers skal det gives med 14 dages mellemrum.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Med den alder hun har, skal hun også have kogt kød og fisk i grøntsagsmosen og hvis I andre får lidt sovs lavet med sødmælk, det kan være lidt tomatsovs eller lignende, så må hun også meget gerne få lidt af dette på sin mos. Det giver lidt smag og det kan mange børn rigtig godt lide. Hvis du laver boller karry, kødsovs og lignende som ikke er hårdt stegt på panden, men som mere har stået og simret i tomatsovs er dette også helt fint.

Mange børn har svært ved at finde ud af hvad de skal gøre med maden, hvis den er groft moset og din datter er stadig ikke ret gammel. De fleste børn vil først være i stand til at tygge omkring 8 måneders alderen. Det er således fint at du tilbyder din datter mad i hånden, som hun kan øve sig på osv. men giv hende også tid og så skal det nok komme. Lad hende bare få moset mad som skal synkes og så kan I øve tyggemad lidt hen af vejen. Det er vigtigt at hun fortsat forbinder det at spise med noget dejligt og hyggeligt. Fokuser derfor mere på at hun skal have smagsvariation og smagsoplevelser mere end hvad konsistens du tilbyder.

Hen af vejen kan du forsøge at blande hjemmelavet og industriel mad, så hun lærer at spise det I andre spiser.

Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex

Pusleplads til baby

Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce