Svar: Dagsplan, jern, sammenlægning af måltider mm.
Kære Glenda
Jeg er fuldstændig enig med dig i at din dreng skal have små hyppige måltider frem for at slå måltiderne sammen til få og store måltider. Jeg kan godt forstå du synes det er svært at få din dreng til at spise, hvis ikke der går lidt tid imellem hans indtag af skemad og hans indtag af mælk og den plan du har sendt ser rigtig fint ud. Helt alderssvarende og den synes jeg bestemt at du skal følge:o)
Det er vigtigt at din dreng får mindst 400ml jernberiget modermælkserstatning dagligt (vælling tæller med), hvis du vil undgå at give jerntilskud. Hvis du ikke er sikker på at han når op på de 400ml men tænker at han kun har fået 350ml, så skal han have fuldt jerntilskud. Han skal altså have mindst 400ml for at være dækket ind med jern.
Det er en god idé at bibeholde mme i grød og mos, når du laver mad der kun er til ham. Det er vigtigt at han er 9 måneder inden komælk begynder at udgøre en større del af hans indtag. Modsat, hvis du laver en kartoffelmos med sødmælk, så kan I alle spise det samme. Du skal således vurdere om du laver mad der kun er til ham, så er det med mme, men hvis du om aftenen f.eks. laver mad med sødmælk, ...
... så kan han få mere og mere familiemad.
Børn vil tit gerne have mad der smager af noget og derfor er det ofte en fordel med lidt sovs eller lave lidt gammeldagsretter. Du kan f.eks. lave boller i karry, kartoffelmos og millionbøf eller mose lidt flødekartofler med indmaden af en frikadelle - det er helt okay, at du giver ham dette og på den måde vil han få mere og mere af den mad I andre spiser. Det skal naturligvis være i en konsistens som han kan kapere.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er ofte en fordel at begynde med hakket kød, det kan koges til små kødboller som du kan have liggende parat i fryseren eller du kan som sagt bruge indmaden af en frikadelle, hvis I får det en dag. Kødsovs og lignende som ikke er hårdt stegt på panden, men som mere har stået og simret i tomatsovs er også helt fint. Du kan give ham kogt kød af kylling, kalkun, svin, kalv, lam, and, okse osv. og du kan give ham fisk - kogt eller lavet i ovnen - De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk og her må han gerne få det hele. Tun fra dåse er også i orden.
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Akupunktur
Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.
Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.
Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.