Annonce

Annonce

Svar: Lange skrigeture


16. april 2008

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Helle

Der er især en ting jeg hæfter mig ved ved din beskrivelse af din lille dreng og det er at du fortæller at han ofte laver bræklyde, synker noget og derefter skriger i vilden sky.

Jeg tror faktisk at din dreng har problemer med refluks. Det vil sige sure opstød, hvilket kan være helt almindeligt hos små børn og man skelner normalt hvorvidt det påvirker barnets trivsel (vægtmæssigt) eller ej.

Din dreng tager fint på og har tilsyneladende ikke problemer med at spise, holde mælken i sig og optage din mælk - men derfor kan han jo godt have problemer med sure opstød, hvilket er meget generende og faktisk godt kan være smertefuldt.

Når din dreng dier hos dig, så kommer mælken via spiserøret ned til mavesækken. I overgangen mellem spiserør og mavesæk sidder en ringformet lukkemuskel, som åbner, når maden/mælken skal passere fra spiserøret til mavesækken, men ellers er lukket for at sikre, at der ikke løber syre tilbage fra mavesækken til spiserøret. Hos nogle børn er lukkemusklen så slap, at der hele tiden sker tilbageløb af mavesyre fra maven og op i spiserøret - det man kalder refluks. Syren gør ondt, det brænder, smerter bag brystbenet og giver sure opstød - man kan smage syren i munden.

Det er vigtigt at behandle dette fordi den syre som irriterer slimhinden kan, hvis det fortsætter i længere tid, være så hård ved slimhinden at der kommer små sår og spiserøret bliver meget påvirket.

Man vil normalt behandle dette med syreneutraliserende medicin. Nogle læger udskriver det uden undersøgelse - ud fra devisen - hvis det virker er det godt, virker det ikke, så er der ikke tale om det... Andre vælger at undersøge børnene grundigt og henviser til børneafdeling. Her ...


Annonce

... kan man med en tynd sonde i spiserøret vurdere syretilbageløbet og dermed finde ud af, om det er der problemet ligger.

For at forhindre at din dreng får syretilbageløb i spiserøret, så tænker jeg at det vil være rigtig godt, hvis du er opmærksom på at han skal være oprejst når han spiser. Det vil derfor være rigtig godt, hvis du kunne amme ham siddende i stedet for liggende og hvis du kunne bruge tvillingestillingen, fordi han med den sidder lidt mere oprejst.

Derudover anbefales det at han efterfølgende holdes eleveret, at han sidder hos dig ½ times tid efter han har fået mad, så mælken får tid til at komme videre i tarmsystemet. Det er på samme måde vigtigt at han ikke ligger helt fladt, når han sover, men at du også i sengen og i barnevognen sørger for at han ligger lidt højere med hovedet.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan således komme en lille pude eller lignende ind under madrassen så hele madrassen eleveres - han er for lille til at få en hovedpude selv.

Det vil normalt være godt at give ham små hyppige måltider, men lige i forhold til dette, så lyder det som om at I har en meget fin rytme her og som om at amningen på det punkt fungerer fint. Du skriver at du har overvejet om du skulle give ham en flaske og det kan jeg godt forstå - især for at få lidt rolige nætter. Hvis du vælger at gøre dette så synes jeg du skal prøve at købe Enfamil AR på apoteket. Det er en erstatning som netop anbefales til børn med refluks. Den kommer almindelig ned i maven, men der bliver den tykkere og forhindrer dermed tilbageløb. En flaske Enfamil kunne derfor godt hjælpe jer om natten, sammen med de øvrige råd jeg har givet dig her.

Jeg håber mine tanker hjælper dig lidt videre på vej, rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.

Man...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annonce