Brev:
Stadig problemer med den søvn
Hej Helen
Tak for dine tidligere svar mht. Emils søvn. Vi har nu fundet ud af at han ikke vågner pga. sult om natten, som vi før troede, for han spiser kun lidt. Hvorfor han så vågner, ja det kan vi ikke regne ud.
Han er pludselig begyndt at være vågen i flere timer om natten og er meget urolig, vågner ved det mindste. Nogle dage tager han en ordentlig grædetur på op til en time, hvor intet hjælper. Han vågner måske op til 10 gange på en alm. nat. Tit når vi lige at berolige ham og få ham til at sove videre, og så vågner han igen 5 min. efter, og sådan kan det køre i flere timer. Vi er begyndt at svøbe ham om natten, og det tror jeg godt han kan lide, men det har ikke den store effekt. Det har nu stået på i godt 2 uger og bliver værre og værre synes vi.
Vi har været til læge med ham og har fået tjekket hans ører, og de så fine ud. Der er heller ikke nogle tænder på vej, ser det ud til.
Emil får mad 3 gange om dagen og er meget glad for skemad. Hans mælkeindtag er stadig på omkring 1 ...
... liter, så det er nok heller ikke det. Men hvad kan det så være??
Kan det være det udviklingsspring han er midt i som påvirker hans søvn? Vi har ikke de store problemer med at få ham til at falde i søvn om aftenen, og han vågner fra den sidste lur allerede ved 15 tiden så han burde helt klart være træt nok. Det virker sådan set også som om han er træt om natten, og græder lidt af frustration fordi han ikke kan komme til at sove - hvordan kan vi bedst hjælpe ham?
Emil er begyndt at rulle og møve rigtig meget og han er meget aktiv hele tiden, der er fuld fart fremad og han suger indtryk til sig. Vi er pt nærmest 2 hjemmegående voksne, da min kæreste har et halvt års barsel og jeg selv kun er afsted på mit studie en gang om ugen, så han får masser af opmærksomhed og stimulation, selvom vi også prøver at få ham lidt ned i gear ved hjælp af stille musik, læse bøger, sidde tæt osv.
Håber du har et godt råd, da vi er ved at være lidt nedslidte. Det er hårdt ikke at kunne trøste ham!
Venlig hilsen
Sara
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.
Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.
Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder