Svar: Tid til renlighed?
Kære Line
Renlighed er som du beskriver netop en proces og jeg tænker at I skal prøve at tage det stille og roligt et par måneder endnu. Når det bliver sommer og varmt, så skal I prøve at lade ham rende rundt uden ble, simpelthen for at gøre ham opmærksom på at der kommer noget ud. Han kan se det og mærke det, hvis han får lov til at gå med numsen bar og jeg tænker at netop det at han pludselig finder ud af at han tisser, måske vil motivere ham til at interessere sig lidt mere for det.
Der er altså en sammenhæng mellem at kunne mærke at man tisser og så at kunne se det, gøre ham opmærksom på hvad det er han skal føle og reagere på...
Derudover tænker jeg at det vil være rigtig godt hvis I kunne låne nogle bøger på biblioteket om ...
... drenge og piger og hvordan man ser ud, hvordan man fungerer. Så han på den måde bliver lidt opmærksom på at han har en tissemand og at den kan bruges til at tisse med. Det er også en god idé at han får lov til at følge med jer på toilettet så han ser og hører at I tisser og på den måde bliver lidt mere opmærksom på, hvad det egentlig er I laver.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I skal således ikke presse ham men forsøge at tale om det som en helt naturlig ting og forsøge at gøre ham lidt opmærksom på sig selv og hvordan han fungerer. Og så som sagt væbne jer lidt med tålmodighed, fordi sommerens varme giver mulighed for at rende rundt med bar numse eller måske bare et par badebukser og dermed blive lidt opmærksom på hvad der egentlig sker...
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre