Brev:
Søskende og sprogbrug
Hej Helen
Vi har en pige på knap 4 og to piger på 2 år. De leger som oftest rigtig godt sammen og har efterhånden mere og mere glæde af hinanden - og det er bare skønt. Men når det så er sagt, så har de også dage hvor konflikterne "regner ned" gang på gang.
Det kan være at vi sidder rundt om bordet og spiser, og så begynder én af pigerne at sige: MIN mor, eller MIN far, MIN morfar etc det lyder måske meget banalt, men en sådan ting kan få de to andre helt op og ringe, for det er jo også deres mor, far eller morfar..... Vi prøver jo stille og roligt at forklare at det er deres allesammens mor, far el. morfar og de falder lidt ned igen, men snakken kører igen dagen efter eller en halv time efter.
Den store pige kan også få dage hvor hun konstant går efter det som de små søstre har i hænderne. HVIS vi ser det beder vi hende om at give det til dem igen, ofte vil hun ikke selv gøre det og vi må prøve at gøre andet legetøj interessant for at give genstanden retur.
Vores store pige er fan af Asrid Lindgrens film, Pippi er den store helt men nu er det ...
... efterhånden også alle de andre, rigtig hyggeligt, MEN nu har vi senest set Madicken som faldt i rrrigtig god jord, men det overrakede mig meget hvilket sprog de bruger. Pigerne bander og taler midest talt rigtig grimt til hinanden. Derudover bliver der jo sagt "dumme mor" etc. Så nu har vi 3 børn som synes det er super sjovt at sidde og sige dumme mor og meget andet. Derudover kommer "lille prut" med i hveranden sætning..... hvordan tackler vi dette sprog.....
Derudover har jeg nu haft 2 episoder hvor den store pige løber væk når jeg står alene med alle 3 børn i byen eller foran institutionen. Hun løber ikke direkte ud på vejen, men hun løber på fortorv ud til vej, hvor det IKKE er forsvarligt at hun løber alene. Hun gør det fordi hun er sur over ikke at ville køre eller for ikke at få lov til at bestemme. Jeg har talt meget med hende om det, og fortalt at jeg bliver bange og ked af det når hun løber væk, fordi jeg er bange for at der kan ske noget med hende. Hun siger at hun aldrig gør det igen, men nu er det sket to gange.
På forhånd tak
Mor og far til 3
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.