Svar: Træt dreng og mad
Kære Karoline
Det lyder som om at Albert stortrives på alle måder, der er intet udsædvanligt i det du fortæller. Tværtimod lyder det rigtig sundt og godt, at han en gang imellem tager sig en ekstra lur, netop fordi han oplever så meget og gennemgår så stor en udvikling som han gør.
Med hensyn til morgenmad, så er der jo nogen som ikke er de store morgenspisere, men som tilgengæld spiser bedst, når de har fået lov til at være vågne lidt. Det er fortsat rigtig vigtigt at han får små hyppige måltider og lidt er bedre end ingenting. Til børn som har lidt svært ved lige at starte med mad, når de vågner, kan det nogle gange være en idé at starte med lidt let. Det kan være en lille smule frugt, måske en smoothie eller et lille glas juice, det kan også være en lille smule neutral yoghurt med lidt frugtmos.
Om formiddagen kan han så i stedet få lidt mere, det kan være en bolle, lidt havregrød eller lignende. Det vil være helt okay at gøre det i denne række følge, hvis Albert har det bedst sådan.
Det lyder som om at han spiser rigtig godt til frokost og jeg vil anbefale at du tilbyder ham ...
... lidt mere variation. Han skal naturligvis have forskelligt pålæg af kød og fisk, men ved siden af det, vil det være rigtig godt at give ham lidt kogte grøntsager som ærter, majs, gulerod. Det vil være fint med lidt pastaskruer, en frikadelle, pølse, kyllingelår eller lignende, han kan også få agurk, rød peberfrugt, avokado, hårdkogt æg eller lignende. Så han på den måde får lidt grønt to gange dagligt.
Du skriver at han drikker masser af mælk.. hvor meget mælk er masser? Det anbefales at han får ca ½ liter mælk og mælkeprodukt dagligt, altså et samlet indtag. Det vil ofte blive dækket med 1-2 glas mælk dagligt + lidt ost og en lille portion yoghurt eller lignende mælkeprodukt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til at slå sig selv, så tænker jeg at han gør det fordi mormor har lært ham det og han har fundet ud af at det er en måde at få opmærksomhed på... Så længe han ikke sidder og "dimser", hvor han ligesom går ind i sig selv og sidder og slå sig mekanisk, igen og igen, så lyder det ikke unormalt og han slår som du skriver jo ikke hårdt.
Håber mine tanker får dig beroliget lidt og hjulpet videre på vej:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!
Mor til Jens på 13 måneder