Svar: Mælk nok? - 3 mdr.
Kære Mette
Din datter har gennemsnitligt siden sin fødsel taget 190g på om ugen - det er lige på grænsen, men okay og acceptabelt. Du skal dog se på hvordan hun ligger på sin egen kurve, for at vurdere, om vægtøgningen er fin eller om du skal give hende mere mad. Jeg vil helst at børn tager min 200g på om ugen, men hvis hun trives og følger sin egen kurve med de 190g så er det okay. Hvis hendes kurve knækker, så bør hun tilbydes lidt ekstra mad... Du kan gå ind i "Livets Bog" og bruge kurverne der. Du kan sætte alle hendes længde og vægtmål ind og se hvordan hun ligger.
Da hun er 3 måneder nu har hun måske behov for en ny og større flaskesut, jeg tænker derfor at I kan forsøge at se om en større sut med lidt større eller lidt flere huller vil kunne gøre en forskel på hendes indtag. Derudover tænker jeg at børn der får flaske, nogle gange bliver frustrerede over at blive holdt i arm og at I måske derfor skulle forsøge en gang imellem at tilbyde flasken liggende ved siden af hende i jeres seng eller hvor hun ligger på jeres skød eller på en dyne ved siden af jer. Når man ammer skifter man stilling ofte og det kan være vigtigt også at gøre, når man giver flaske.
Det kan ...
... også tænkes at hun er lidt træt af smagen og har brug for lidt fornyelse. I kan derfor overveje om I skulle prøve at skifte erstatning - f.eks. Nan H.A. eller forsøge med en brik af noget andet, bare for at se om hun bedre kan lide det.
Det lyder som en udmærket idé at forsøge at lade hende vågne selv, for at se om hun så efterfølgende er mere sulten. Igen en balance imellem at hun jo ikke må sove så meget at hun misser en flaske og dermed kommer i underskud af mælk. Men prøv at se hvordan hun spiser, hvis hun får lov til at vågne af sig selv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ellers er det jo et spørgsmål om at se på hvordan hun trives, om hun er glad, tilfreds, udvikler sig, klukker, indgår i dialog, virker vågen og aktiv og med lyst til livet, modsat sløv, grædende og pjevset hele tiden. Det er naturligvis også en vigtig faktor at hun tisser og har gode våde bleer:o)
At uroen i påskeferie skulle påvirke hendes indtag burde ikke gøre sig gældende så lang tid efter. Med mindre det er begyndt der og I så i påsken er havnet i en rytme, som I har svært ved at komme ud fra... på den måde kan tingene jo nogle gange godt hænge sammen.
Jeg håber du kan bruge ovenstående tanker lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.
Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)
Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)
Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder