Brev:
Mælk nok? - 3 mdr.
Hej Helen,
Er ny her på siden, men har læst med de sidste måneder, og synes dine svar virker meget kompetente og personlige - og nu er det så blevet min egen tur til at stille et spørgsmål.
Min datter på 3 mdr., er pludselig begyndt at spise mindre. Hun har siden hun var 1 måned udelukkende fået MME (NAN1) og har egentlig spist meget godt. Der har dog været enkelte dage hvor hun ikke har spist så meget.
Den sidste måned har hun de fleste dage spist mellem 650 og 700 ml. over 5 måltider - hvilket jeg synes har været lige i underkanten, men hun virker glad og tilfreds.
Nu den sidste uge, har der så nogle dage været svært at få hende op over 600 ml., hvilket bekymrer mig, jeg/vi er derfor begyndt at tilbyde hende en flaske mere om natten, men hun spiser ikke meget ekstra der. - Hun har siden hun var 6-7 uger sovet fra 22.30-06.30 - men vi er nu begyndt at give hende flaske omkring kl. 03/04(hvis hun selv vågner).
Hun har normalt spist mellem 110 og 160 ml. pr. måltid, men er nu pludselig begyndt at spytte flasken ud efter 80 ml., og bliver helt hysterisk hvis vi prøver at give hende mere efter hun har bøvset og måske også fået skiftet ble.
Ved fødslen vejede hun 3310, ved 2 mdr. 5 kg og her ved 3 mdr. har vi selv vejet hende til at veje 5.6/5.7 ...
... kg. - tager hun nok på?
Hun har 5-6 seks våde bleer i løbet af dagen og de sidste uger er hendes afføring blevet meget regelmæssig - 1-2 gange om dagen...
Som du kan se, så indtager hun ikke den 1/6 del af hendes vægt, som hun skal. Men hun virker glad og tilfreds - pludrer, smiler og griner (dog uden lyd)...
Jeg tænker om årsagen kan være at vi her i påsken var afsted to dage i træk til frokost med mange mennesker og nye lyde... - Kan det påvirke så længe (en uges tid) på hendes mme-indtag?
Så mit overordnede spørgsmål er nok om hun får mælk nok? eller om vi skal prøve at "klemme" en flaske mere ind i løbet af dagen? - Som det er i dag, går der ca. 3-3½ time fra et måltid slutter til vi starter på det næste...
Hun sover to-tre lure i løbet af dagen, jeg henter hende gerne ind når hun har sovet i 2½ time (formiddag og eftermiddag) - den sidste lur er gerne en powernap på hendes legetæppe i stuen... - skal jeg måske prøve at lade hende sove til hun vågner af sig selv eller stadig tage hende op som jeg gør?
Nå, det blev en masse spørgsmål oven i hinanden, håber der er oplysninger nok, ellers vil jeg selvfølgelig gerne uddybe.
Har overvejet at ringe til min SP i næste uge, men ville også meget gerne høre din mening...
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.