Annonce

Annonce

Brev:

Motorisk urolig dreng


28. marts 2008

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Motorisk urolig dreng

Hej Helen,

Så er jeg på banen igen. Tak for dit fyldige svar sidst.

Vores søn er nu 6 mdr. og 1 uge gammel og er helt sikkert i gang med et nyt udviklingsspring. Han er meget urolig, ked af at blive lagt til at sove om dagen og svær at aktivere, noget han ikke plejer at være så ofte. Desuden er han svær at få til at spise og han har ellers elsket skemad og flaske.

Mit spørgsmål går på det motoriske. Han er på det seneste begyndt at være mere bevægelig. Han kan stadig ikke sidde selv og bliver rigtig irriteret når vi ligger ham fra os - nu vil han op, og vi skal holde ham! Jeg går ud fra at det hænger sammen med alderen. Ligeledes er han meget urolig i sin seng om aftenen og ender ofte i meget sjove stillinger - det hænger nok også sammen med alderen.

Men han også begyndt at bruge hænderne mere. På det seneste har han fået en vane med at slå ...


Annonce

... sig selv med venstre hånd. Er det normalt en del af udviklingen på den alder? Han bøjer i albuen og svinger underarmen op mod munden og ansigtet med knyttet hånd, som om han vil gøre skade på sig selv eller mærke smerten. Det ser ikke ud som om det gør ondt på ham, nærmere som om han det er noget han gør med vilje for at mærke hvad der sker - det er ofte når han er træt eller irriteret. Jeg troede først han forsøgte at ramme sin mund med hånden for at sutte på den (han bruger ikke sut), men han gør det oftere nu og det ser meget bevidst ud.

Kan babyer på ½ år gøre dette som bevidst handling og hvad betyder det i givet fald? Jeg er lidt nervøs for at der er noget galt?

Det skal siges at vi tager os godt af ham og både far og jeg er meget opmærksomme på at hjælpe og støtte ham i dagligdagen.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Den bekymrede mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce