Brev:
Tisser stadig i bukserne
Hej igen Helen
Har haft megen glæde af dine svar ang. min yngste søn, så nu spørger jeg ang. den ældste på fire.
Han blev renlig da han var tre et halvt år. Han kom selv og sagde at nu ville han ikke have ble på mere og så gik det fint efter et par uger med mange bukseskift og megen tålmodighed fra min side. Nu hvor han er fire år og tre måneder, skifter vi stadig bukser på ham mellem én og fire gange om dagen. Enkelte dage sker der ingen uheld og da roser vi ham MEGET, men ellers prøver vi at tage det stille og roligt.
Nu er situationen desværre bare ved at gå i hårdknude, da der har været rigtigt mange uheld på det sidste. Han har tisset to gange i flyverdragten, senest da vi lige var på vej ud af døren og da blev jeg rigtigt gal og skældte meget hårdt på ham, hvilket jeg jo godt ved ikke er løsningen. Vi har prøvet at sætte ham på toilettet hver time, men det har bare betydet at han nærmets frygter det toilet og altid siger nej, hvis vi spørger om han skal tisse. Hvis vi så sætter ham alligevel, hyler og skriger han og vil ikke tisse og nogle gange kommer det så i bukserne ...
... alligeve.
Aff. er der ingen problemer med overhovedet. Forleden tissede han i sofaen, fordi han ikke ville gå glip af børnetimen, så jeg har på fornemmelsen at han er så optaget af "nu'et" at han ikke går på WC. Jeg har snakket med børnehaven, som heller ikke ved, hvad man skal gøre ved det. De mener dog heller ikke at det kan blive ved på denne måde...Om natten bruger han nat-ble, da vi ellers skal op at skifte sengetøj, hvilket ødelægger søvnen for os alle.
Hvad skal jeg gøre, for at løsne op på situationen?
Jeg vil lige tilføje at han har en forhudsforsnævring som vi smører med Locoid creme (med pauser i samråd med læge), dog uden den store effekt, efter fem mdr. Når han tisser har jeg lagt mærke til at urinen hober sig op under forhuden, der så udspiler sig som en ballon, før den kan løbe ud. Kan det være en del af forklaringen at det er ubehageligt for ham at tisse? Han siger dog at han ikke mærker noget til det, men han ved jo heller ikke hvordan det er, ikke at være forsnævret.
Håber du kan se hoved og hale i dette og evt. komme med det indspark vi trænger så hårdt til.
Hilsen Sarah
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.
4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd
Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...
28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...
12. februar 2024 | Renlighed | 4 år
Periodevise problemer med renlighed
Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...
30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.
Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.