Svar: Øreproblemer - 23 mdr.
Kære Birgitte
Der er en helt klar sammenhæng mellem øreproblemer og dårlig søvn og Josefine har sandsynligvis gennem en længere periode lært at søvn er forbundet med smerter og deraf opvågning. At drænene ikke virker, er derfor problematisk - for det stakkels barn bliver jo ved med at have ondt!
At hun vågner om natten og beder om noget at drikke hænger også sammen med smerterne fra ørerne. Når man drikker, synker, så lettes trykket i ørerne - det kender I også fra når man flyver, hvor man skal udligne trykket. At drikke meget væske om natten hjælper derfor på hendes ører.
Der findes en bog som hedder "Ondt i øret - Hvad kan der gøres?" I finder den i min bogguide under 'Sygdom, behandling og handicap' og den vil ganske givet kunne hjælpe jer videre. Bogen gennemgår både lægefaglig og alternativ behandling og I vil derfor I den kunne læse om hvilke muligheder I har. Derudover er der også 'hjælp til selvhjælp' at hente.
Når alt dette om ørerne er sagt, så tænker jeg om ørelægen har tjekket Josefines mandler og polypper? Jeg synes det er helt relevant at få undersøgt om disse er hævet.
Hos børn i 2-6 års alderen ser man ...
... nogle gange det der hedder obstruktiv søvnapnø. Børn med dette vil ofte snorke højlydt når de sover og så vil barnet have det der hedder apnø, hvor barnet i en periode har svært ved at trække vejret. Barnet sover motorisk rigtig uroligt, det har korte opvågninger, sveder meget og I løbet af dagen vil børnene ofte virke lidt hyperaktive, de kan have svært ved at koncentrere sig osv. Simpelthen fordi deres søvn er for dårlig. Naturligvis er dette lettere at se hos et barn på 6 år end et barn på kun 2, men jeg synes det er vigtigt at tage med i vurderingen af jeres datter.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg nævner det fordi jeg, i beskrivelsen af jeres datter, får et billede at en lille pige, som sover meget uroligt, har mange opvågninger og når hun vågner, så er det ofte med hosten og hakken (hun skal lige have vejret) og så kan hun sove videre igen. Jeg tænker derfor at I skal tale med ørelægen om hvorvidt hun kan have hævede mandler og polypper som evt. bør fjernes. Øre-næse-halslægen kender godt til dette problem.
Jeg håber I kan bruge mine overvejelser lidt videre og jeg tænker som sagt at I også kan finde råd i nævnte bog. Rigtig god bedring med jeres lille pige:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.