Brev:
Putte hos mor og far om natten
Hej Helen
Vi har skrevet til dig nogle gange før vedr. vores datters sovemønster. Hun har aldrig været verdensmester i nattesøvn, og vi har døjet med mange natlige opvågninger i mange og lange perioder.
Hun følger en fornuftig og nogenlunde dagsrytme, hvor hun sover 1,5-2,5 times middagslur (engang i mellem kan hun godt finde på at sove 3 timer) og spiser fint og varieret hen over dagens hoved- og mellemmåltider.
Vi lægger hende i seng (nu på eget værelse) ca. 19.30 og står op ved 6.30 tiden. Sengelægningen har altid gået godt, så vi har ikke indtryk af, at hun er utryg ved sengen, ved værelset eller ved det at sove generelt. Nogen gange beder hun ligefrem selv om at blive lagt i seng! Vi lægger hende ned i sengen, og hun lægger sig til at sove, mens vi går lidt til og fra. Nu og da er der lidt brok, men det er mere i protestafdelingen end i ked-af-det-afdelingen - vi synes, at det er ret let at høre forskel - og det går hurtigt i sig selv.
Vi har haft en vinter med en hel del forkølelse og sygdom, og dette har selvfølgelig også haft indflydelse på nattesøvnen. To gange inden for den seneste måned har vi været inde forbi børnemodtagelsen (anden gang indlagt hen over natten) pga. feberkrampeanfald. I forbindelse med sygdom med det andet feberkrampeanfald her i påsken havde vi hende liggende i mellem os i dobbeltsengen for, at hun kunne få tryghed, og for at vi kunne holde øje med hende. Det er nu gået hen ...
... og blevet mere regelen end undtagelsen. Faktisk er der ingen undtagelser. Hun vågner typisk mellem kl. 1 og 3, også er det, at hun gerne vil ind i sengen til os.
Når hun vågner om natten, så får hun hurtigt hidset sig voldsomt op, Hun rejser sig op i sengen og skriger. Vi har prøvet at tilbyde hende lidt vand, men hun er sur og slår til glasset og skælder ud.
Jeg kan se, at du går fint ind for, at børn kommer ind og ligger i sengen ud på morgenen, og jeg er helt enig. Men klokken 1? - så skal vi jo ligge sammen det meste af natten, og det synes jeg er lidt træls. Især fordi hun insisterer på, at vi skal ligge i arm. Men hvordan kan børn vide, hvad klokken er? Er det ok at insisterer på, at hun skal sove videre i sin egen seng, hvis hun vågner kl. 2, og stadig tillade, at hun kommer med ind i sengen, hvis hun vågner kl. 5?
I nat vågnede hun klokken 1, men jeg fik hende til at sove videre. Så vågnede hun kl. lidt i 3, og her var det en anden sag. Hun var meget højrystet i over en halv time, så faldt hun til ro og faldt tilsyneladende i søvn. Kun for at larme videre 10 min. efter. Så gav vi op, og hun kom med ind i sengen.
Kan det betale sig at kæmpe kampen? Det bliver ikke en frivillig proces, det kan vi da se! Eller skal vi føje hende og bare tage hende ind til os, når hun vågner, og håbe på, at hun på et tidspunkt af sig selv holder op med at vågne midt om natten? Hvad tænker du om det?
Venlig hilsen
Mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.