Svar: Hyppig afføring - 4 mdr.
Kære Mette
Din læge har ret i at det kan være helt normalt at børn som bliver ammet har hyppige afføringer og også afføringer som er store og går op at ryggen osv... Det du skal se på er konsistensen og lugten af afføringen, hvordan din dreng trives, om han tager på som han skal, om det der hedder hans almene tilstand er god osv. Hvis han ikke har tegn på smerter, feber, allergi eller lignende og hvis han udvikler sig som han skal og tager fint på, så må du et eller andet sted regne med at hans afføringsmønster er normalt.
Du kan tale med lægen om, hvorvidt det vil være relevant at sende en afføringsprøve af sted og I kan også tale om hvorvidt du oplever at din dreng har andre symptomer, som du finder problematiske og som måske kunne hænge sammen med hans hyppige afføring.
Det er fornuftigt nok at du ser på din kost og ser på hvorvidt du kunne lave ændringer der, for at se om det ville gøre nogen forskel. Men hvis du allerede har forsøgt det og ikke oplever noget ændring, så er der umiddelbart ikke så meget at gøre på det punkt. Du skriver dog ikke, om der er noget du spiser eller drikker meget af, for så var det måske det du skulle se lidt på. Men spiser du helt almindeligt og normalt og lever efter de almindelige kostråd, så burde ...
... det ikke være det der giver problemer.
Vælling, modermælkserstatning eller grød kan godt få lidt indflydelse på maven og mavefunktionen. En del børn har jo problemer med forstoppelse, når de begynder med anden mad end modermælk. Det er dog også sådan, at når du begynder at tilbyde andet - især hvis du går ind og tilbyder vælling eller modermælkserstatning, så vil din egen mælkeproduktion jo automatisk nedsættes. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvorvidt det er vigtigt for dig at din dreng tager imod en flaske (det kan være en fordel også når han på et tidspunkt skal ammes) eller om du prioriterer at amme fuldt ud så længe som muligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En enkelt flaske om dagen vil sandsynligvis ikke gøre den store forskel på mavefunktionen. Mælken går jo ret hurtigt igennem systemet. Men det kan da forsøges. Hvis du oplever at det især er om natten at han har meget afføring og det derfor forstyrrer jeres nattesøvn gevaldigt begge to, så kunne en flaske vælling inden midnat måske være en løsning - garantier er der dog desværre ikke og på sigt vil jeg sige, at hans afføringsmønster automatisk burde ændre sig netop i takt med at han begynder at få mere fast føde, mere rigtig mad.
Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Sko
Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.
Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.