Brev:
Spiseproblemer, protesterer mod flaske
Hej Helen,
Vi har en dejlig pige på lidt over 4 mdr. Hun har været en meget nem pige, som sov igennem efter ca. 6 uger.
Da hun blev omkring 2,5 mdr. begyndte hun, lige så stille med ikke at have tid til at spise. Hendes måltider blev mindre og hyppigere…. Hendes nattesøvn blev mere urolig, og skulle nu op og spise om natten. Det hele kulminerede da hun fik hendes 3 mdr. vaccination. Hun blev meget syg, havde feber og ubehag i ca. en uge! Hun spiste nærmest ikke de første 3 dage, og så begyndte hun lige så stille at spise igen.
Men hendes spiserytme blev slet ikke den samme. Hun var nu også oppe 2 gange om natten. Hendes måltider, da jeg stadig ammede hende, var på 5-10 min. Og så blev hun total hys, og ville ikke spise mere, sådan gik det meste af dagen. Derfor tog jeg en beslutning for fjorten dage siden, at jeg ville begynde at give en hende flaske, da jeg også har en dreng på 3 år, som også skal have lidt tid med sin mor. (denne her periode på ca. 1,5 mdr. tog hun kun 400 gram på)
Det startede meget godt, hun fik i hvert fald mere mad… og tog mere på…. Og skulle kun op en gang om natten. Men ...
... efter et stykke tid, føler jeg, blev det mere trælst. Jeg føler slet ikke der er en rytme om hendes måltider mere. Hun kan melde sig sulten, men vi kan ikke få noget ned i hende, hun bliver bare hys, lige så snart vi ligger hende i stilling. Eller også spiser hun 50 ml. og bliver hys! Det er rigtig trælst, for vi kan tit ikke få ret meget i hende inden hun skal sove til middag, hvilket resultere i, at hun vågner en time efter og vil have mad.
Det er meget forskelligt, om hun gider at spise, selvfølgelig er der også nogle gode måltider, hvor hun får ca. 150 ml. ned, inden hun bliver hys. Hendes natmåltid omkring 01-03, er det eneste, der altid er godt, der får hun ca. 200 ml ned uden at blive hys, hun falder typisk bare i søvn og bliver lagt i seng. Hun er nu igen oppe 2 gange om natten, hvis hun falder i søvn den sidste gang hun er oppe!
Jeg synes, vi bruger alt for meget energi på hendes måltider. Det er totalt udmattende og frustrerende, at hun ikke bare kan/vil spise når hun er sulten, for man kan jo se, at hun søger og er sulten……..
Er dette her normalt?
Med venlig hilsen,
Familien Kristensen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Øjenbetændelse
Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.
Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.
Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.