Brev:
Tvillinger og søvn. Udprægede A-mennesker
Kære Helen
Vi har 2 dejlige tvillingepiger fra 140707, født 34+0.
Signe og Anna trives generelt fint, ligger på vækstkurverne, trods den tidlige fødsel.
Mit spørgsmål omhandler deres søvnmønster. De står meget tidligt op, mange dage kl. 04.15, på gode dage nærmer den sig 5.00. Står de op 04.15 er en typisk dag således:
04.30-5.00: Skiftes, vaskes, får havregrød+en flaske MME
06.00/06.15: Sover en halv times lur indenfor
07.00: Får bolle+banan+vand i kop
ca. 08.00: Får flaske og puttes til lur, sover 1,5-2,5 timer
10.30: Får grøntsagsmos + vand i kop
ca. 12.00 (+/- en halv time, afhængigt af hvornår de er stået op fra lur) Får flaske og puttes til lur, sover 1,5-2,5 timer
ca. 14.00/14.30 : Får rugbrødshapsere med pålæg + vand i kop
Er de stået op senere end 14.30 prøver vi som regel at trække dem, så de ikke får flere lure. Men så holder de max til 18.15, hvor de puttes og sover indenfor 5 min. De får ikke flaske i løbet af natten, men står så op igen 04.15.
Er de stået op tidligere end halv tre får de en halv time/ tre kvarters lur sidst på eftermiddagen, og kan da trækkes til kl 19.00. Da kan de som regel sove til kl. 5.00, men det er langt fra sikkert. Det rykker ikke afgørende på hele ...
... skemaet, da de så ikke får deres morgenlur, men bare puttes kl. 8.00.
De får somregel en lille flaske sidst på eftermiddagen og ca. 17.30. grøntsagsmos med kød/fisk+en flaske.
De er meget friske når de står op, selvom det er tidligt, men de bliver også hurtigt trætte. Vi synes at have læst et sted, at man ikke skal prøve at rykke på børns soverytmer, da de enten er "lærker" eller "ugler", hvilket man må acceptere. Ingen i vores omgangskreds putter deres børn så tidligt som os, så nu er jeg begyndt at spekulere på, om det nu er synd for dem. Omvendt er de meget trætte ved 18-18.30-tiden, og da vi også er brugte på det tidspunkt, kan vi ikke se nogen fidus i at pine dem og os med at skulle holde dem vågne til kl. 20.00.
Vi har prøvet at give dem en flaske kl. 04.15 og putte dem igen, men da tager det en times tid inden de sover og sover så kun i ca. 3 kvarter, hvilket vi har taget som et tegn på, at de nok mere er parate til at stå op 04.15. Vi har også prøvet at give dem en flaske når vi selv går i seng (allerede kl. 21.00), men det har ingen effekt overhovedet.
Mit spørgsmål er: Er det helt normalt for børn at ville op ved 4-tiden - eller er der et eller andet galt i vores rytme?
Mange hilsner
Maria Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.