Svar: Dele udmalket mælk?
Kære Maria
Tillykke med din lille datter og tak for dine pæne ord til mig om min side:o)
Det lyder som om at du har rigtig godt med mælk og som om at både du og Josefine har det rigtig godt og trives med amning. Dejligt.
Når mælken skal deles efter optøning så bør du tø mælken op i køleskab, så optøningen sker stille og roligt. Herefter er der ikke noget problem i at dele portionen i 2, hver portion kan holde sig i køleskabet 1 døgn. Det vil være rigtig fint at gøre det sådan, hvis det er den mængde (125ml) du regner med at din datter ca spiser.
Du kan dog også optø den store mængde med 260ml mælk og så først lige inden brug hælde den mængde mælk på flaske, som du mener din datter har behov for. Det vil sige tage f.eks. 60ml, hvis hun kun behøver lidt eller give hende f.eks. 180 ml, hvis hun virker mere sulten.
Den rest der er tilbage i den flaske hun har spist fra, kan desværre ikke gemmes og bruges igen, så derfor er det en god idé at tage den mængde mælk fra du nogenlunde regner med at hun kan spise, så der så vidt muligt ikke går noget til ...
... spilde.
Med hensyn til afføringen så ændrer den sig faktisk meget, når barnet bliver ammet. Hos nogle mere tydeligt end hos andre. Afføringen vil normalt være gul og virke grødet i konsistensen, men den kan godt pludselig virke grønlig eller blive helt orange. Der er visse fødevarer som kan påvirke mælken og dermed afføringen hos barnet - fødevarer du indtager kan og vil f.eks. give mælken smag, det vil også nogle gange kunne farve mælken (det kan man se når man malker ud) og så vil det naturligt også påvirke udseendet på hendes afføring.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan være løg, kål af forskellige slags, banan, spinat, ferskener, - det er nogle af de ting, jeg ved forældre oplever giver mælken en ændring og det behøver bestemt ikke være negativt. Der er faktisk lavet undersøgelser som viser at børn godt kan lide at modermælken har lidt varieret smag, det er netop en af modermælkens forcer - at den hele tiden varierer sin smag efter hvad moderen indtager af kost.
Du behøver således ikke ændre på din kost, så længe Josefine stortrives som hun gør.
Fortsat held og lykke og rigtig god påske:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.