Brev:
Ændring i adfærd, separationsfase?
Hej Helen
Så er jeg på banen igen med spørgsmål om Julie.
Julie er nu knapt 20 mdr gammel, og pludselig har hun indenfor den sidste uge ændret adfærd, og jeg kan ikke rigtigt gennemskue hvorfor.
Når jeg afleverer hende hos dagplejemoderen om morgenen, så vil hun helst sidde på arm hos mig og ikke ind til de andre. Hun skal virkeligt lokkes for at ville derind. Hun er ikke ked af det, men virker mere genert og tryghedssøgende. I dag havde de været i legestue med de andre dagplejebørn fra området, og der havde hun villet være hos dagplejeren hele tiden, og hun græd hele tiden, først til sidst tøede hun mere op og havde mod på det.
Julie plejer at være en gæv pige med masser af eventyrlyst og meget social. Der har aldrig været lignende problemer (kun over for mænd for ca. 1 år siden). Hun har altid elsket at have mange omkring sig. Vi er meget glade for dagplejeren, og Julie går også glad derind og snakker meget om de andre piger derovre. Hun har aldrig reageret på at blive afleveret der.
Dagplejeren siger, at det ikke er unormalt, at de får en ...
... sådan periode, og det er også det, jeg hører, når jeg snakker med andre med børn. Jeg skal bare lige være sikker.
I dagplejen er der kun piger, men på samme alder som Julie. Dagplejeren siger, at alle pigerne, undtagen Julie, har et voldsomt temperament. Julie kom en dag hjem med en rift, fordi en af de andre havde slået hende. Julie har også temperament og kan godt sige fra, men hun er samtidig også meget mild (hvis det giver mening). Indtil nu har vi ikke været bekymret over det, men kan det være det, der gør hende ked af det? At de andre er for voldsomme? Jeg har selv prøvet at blive overset, fordi jeg udadtil var stærk, så jeg ville være ked af, hvis vi overså noget hos Julie.
Vi synes, dagplejermoren håndterer situationen rigtigt godt, men er selvfølgelig bekymret.
I sidste uge var jeg væk tre aftener, hvilket jeg ellers aldrig er, men jeg var nødsaget grundet arbejde, så måske det var det?
Altså Helen: Er det en fase? Er de andre for voldsomme? Eller er det fordi mor har været væk (godt med en lang påskeferie)?
Med venlig hilsen
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.