Annonce

Annonce

Svar: Insisterer på bleskift


13. marts 2008

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Louise

Det lyder umiddelbart som om din datter er igang med at finde ud af hvordan hun fungerer - at der kommer noget ud af hende og det skal hun lære at forholde sig til. Jeg får fornemmelsen af at hun endnu ikke rigtigt helt kan kende forskel på, hvorvidt der er afføring i bleen eller om hun f.eks. har afføringstrang eller måske har slået en prut.

Jeg synes som udgangspunkt at du skal bruge buksebleer, som kan trækkes op og ned som et par underbukser. Det vil gøre det lettere at skifte bleen, når der ikke er noget i, men du vil også kunne vise hende at bleen er tom og tør - fin ren ble. Hvis det er om natten hun vågner og i næsten søvne beder om en anden ble, så synes jeg bare du skal skifte den, så hun kan sove roligt videre. Men om dagen synes jeg du skal prøve at opfordre hende til at komme på toilettet/potten. Hvis hun vil have bleen af, så kan det jo godt handle om at hun fornemmer at der er noget på vej og du skal måske gribe dette som et signal om at forsøge at sidde på toilettet. Så kommer der måske en prut, en tissetår eller noget andet og du kan så rose hende for det og på den måde stille og roligt gøre hende opmærksom på, hvad det er hun fornemmer og hvornår hun så skal reagere - lære at sige til.

Det er naturligvis vigtigt ...


Annonce

... at du finder ud af om det er sådan tingene hænger sammen. Hvis hun bare vil have bleen af, rende lidt rundt med bar numse eller lignende så er det også okay. Hvis hun gør det i et forsøge på at se, hvor langt du vil gå, hvor din grænse af, så skal du naturligvis holde fast og ikke vedblive at skifte bleen igen og igen og igen og igen... Så må hun blive frustreret og sur, følelsen af frustration skal hun også lære at tackle. Men jeg tænker som sagt at det godt kan handle om hendes spirende fornemmelse for at der er noget på vej og at du derfor godt kan forsøge om du kan opmuntre hende til toilet/pottebesøg, når hun beder om at få bleen af - også selvom hun lige har fået en ny ble på.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Så når hun har fået en ny ble på og kort tid efter insisterer på at få den af, så siger du "skal du have bleen af, så må du lige ud og sidde på toilettet" - følger hende på badeværelset. Trækker bleen af hende, lader hende sidde på toilettet (toiletsæde/potte) og når hun så er klar, så får hun bleen på igen.

Du skal altså finde ud af hvornår det er relevant at sætte grænsen og holde fast i dit nej, og hvornår du kan følge hende og bruge hendes protest mod bleen til at forsøge lidt renlighed. Håber dette hjælper dig videre på vej, forsat held og lykke, rigtig god påske!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce