Annonce

Annonce

Brev:

Ukoncentreret ved brystet


13. marts 2008

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Ukoncentreret ved brystet

Hej Helen.

Jeg har en dejlig pige på snart 12 uger, som er blevet ammet fuldt siden fødslen. Hun vejede dengang 4360 og var 55 cm. lang. For en uge siden var hun 65 cm. lang og vejede 6400 gram. Der har ikke været problemer med vægtøgning, det ved jeg, fordi sundhedsplejersken har været her tit i starten, da den lille havde slem gulsot, og helt i starten havde problemer med at tage på i vægt. Idag tager hun mindst 250 gram på om ugen, og hun begyndte at sove 6 timer i træk om natten fra hun var 6 uger.

Jeg havde vænnet mig til, at hun fra 2 mdr. alderen har sovet 7-8 timer om natten, hvorefter hun vågnede op for at spise kl. 7 om morgenen, for derefter at sove igen til kl. 10 for at spise. Men nu er hun begyndt at have lidt sværere ved at sove, og jeg er lidt forvirret, for at sige det rent ud.

Når nedløbsrefleksen begynder at være på sit højeste på mit venstre bryst, ja så afviser hun det, for at ville pludre med mig i stedet for. Det sker også typisk, at hun får det galt i halsen. Jeg prøver at lægge hende til igen og igen, men hun virker til ikke at være interesseret i mad længere. Så prøver jeg efter et stykke at give hende lidt opmærksomhed og leger med hende. Efter et stykke tid giver hun tegn på at være søvnig, og så prøver jeg igen at give hende bryst, men så begynder hun at blive sur på mig. Når jeg så putter hende, ligger hun sig til at sove ca. en halv time-en time, og virker til at ville have mad. Det prøver jeg så igen fra samme bryst, men der går ikke andet end 2 min. så pludrer hun igen og vil lege, hvor jeg så prøver ikke at snakke med hende men gøre det hele så roligt som muligt. Og sådan fortsætter det længe indtil hun bliver overtræt.

Hun ...


Annonce

... spiser mindst 6-8 gange om dagen, og der er 10 min. måltider indimellem, og også på det venstre bryst, men det tager virkelig kræfterne fra mig, at hun har så svært ved at koncentrere sig. I nogle dage vågnede hun 2 gange om natten. Nu sover hun fra ca. 23- 5.30, spiser godt, sover indtil kl. 7-8 stk. og så vil hun kun spise lidt og er vildt opmærksomt på alt.. Hun falder tit i søvn igen, men hun vil næsten ikke spise.. Jeg frygter, at hun vænner sig til at være vågen på et tidspunkt, hvor hun har mest brug for at sove, for det er den der rytme igen med småspiseri og leg.

Det skal siges, at lige så snart hun virker træt, prøver jeg at putte hende, og det virker meget ofte, men hun sover ikke længe ad gangen om dagen. Noget siger mig, at hun bare er lidt for bevidst om alt, hvad der sker omkring hende. Hun har fra starten været meget bevidst og god til at pludre, løfte hovedet, er af natur meget nysgerrig og en glad pige. Jeg har haft hyppige besøg af sundhedsplejersken, fordi jeg har troet, at hun ikke fik nok, da hun har haft de her perioder før, hvor hun måske ikke vil spise godt før der er gået 5 timer om dagen. Men hver gang har hun overrasket mig ved at hun har taget næsten 400 gram på om ugen.

Skal jeg bare se det her som en fase, der går over igen, eller skal jeg tage det lidt mere alvorligt, da jeg mest af alt frygter, at amningen går i stå, fordi hun ikke stimulerer det mere end hun gør.

Indtil videre har jeg prøvet at holde rolige genkendelige dage, for at hun skal koncentrere sig om måltidet, jeg har prøvet at amme i tvillingestilling og liggende, men det virker heller ikke. Tilbyder jeg brystet for ofte? Hvad sker der?

Med venlig hilsen
Den fortvivlede

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce