Svar: Er han ok eller ej?
Kære Rikke
Sikke en historie... hvad skal jeg næsten sige - jeg er som du skriver ikke læge og jeg har aldrig set din lille skønne dreng:o)
Umiddelbart lyder det du fortæller helt okay - det er meget normalt at børn i din drengs alder spænder i kroppen, gerne vil stå på deres ben, når man holder dem om livet, har styrke nok til at holde hovedet, når man holder dem i hænderne og lader dem trække sig op i siddende stilling, spænder fra på puslebordet, så de skubber sig bagud osv. Han vægtøgning, hans pludren, hans spisning osv. alt sammen lyder rigtig fint.
Det eneste som jeg hæfter mig ved er at du så tydeligt bemærker at han kun bruger sin tunge i den ene side af munden og at lægen har sagt, at man må holde øje med ham, observere ham for hydrocephalus. Igen tænker jeg så at hos børn med hydrocephalus så vokser hovedet normalt meget, det vil sige mere end normalvæksten. Derudover vil børn med hydrocephalus ofte have svært ved at fokusere med sine øjne, de drejer øjnenene nedad (solnedgangsblik) samtidig med at barnet kan have kvalme og svært ved at spise - simpelthen på grund af det intrakranielle tryk. Og disse ting lyder ikke til at være ...
... tilfældet hos jer.
Jeg synes du skal tale med lægen om hvorvidt det vil være relevant at få foretaget en scanning af Louis hjerne. Det er da rigtigt at man kan se tiden an, men hvorfor i alverden gøre det, hvis man har en mistanke, så skal drengen da undersøges. Og det passer jo ikke at man ikke kan gøre noget - selvfølgelig kan man det. Så kan man jo netop gå ind og støtte ham, hvis man ved at han har specielle behov.
Dertil kommer at man kan anlægge en shunt, som er en lille ventil man ligger ind så den væske der samler sig får mulighed for at blive dræneret væk...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så hvad tænker jeg - jo.. Jeg synes din (og lægens) tvivl skal komme Loui til gode og at han naturligvis skal scannes og behandles alt efter hvad scanninger osv. viser. Det er ikke korrekt at man ikke kan gøre noget! Og så tænker jeg at han jo i øvrigt lyder til at have det rigtig godt, udvikler sig fint osv. så mon ikke alt viser sig at være som det skal:o)
Jeg ved ikke hvordan tingene foregår i Uganda og hvad muligheder I har for at få jeres dreng undersøgt der eller i Danmark, men jeg synes han skal undersøges.
Jeg krydser alt hvad krydses kan og håber på det bedste. Knus herfra.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder