Svar: Sover ikke længe ad gangen
Kære Charlotte
Jeg kan godt forstå at du er træt og det er måske også derfor at du er ked af det?:o)
Ud fra din beskrivelse lyder din søn til at være en helt fin dreng, som spiser og trives. Hvis han ikke er pylret og virker til mangle søvn, så må du gå ud fra at han får sovet det, som han har behov for. Mange børn sover bedst, når de bliver kørt en tur i barnevognen og hvis det virker for jer, så er der ikke noget i vejen for at du lægger en fast barnevognstur ind på det tidspunkt af dagen, hvor du synes det passer bedst, at han får sovet lidt længere.
Med hensyn til at sove igennem, så tror mange forældre at et barn som sover igennem sover hele natten,- det er ikke rigtigt. Børn under 6 mdr. vil have behov for mad i løbet af natten og man siger at barnet sover igennem, hvis det f.eks. får mad omkring midnat og igen kl 5 om morgenen og så sover videre lidt herefter.
Når din søn bliver lagt kl. 19.30-20.00 så er det derfor helt naturligt at han vågner op omkring kl 23 for at få mad igen og så atter kan sove 4-5 timer.
Ud fra din beskrivelse spiser din søn rigtig flot og trives, men det at han ofte sover ...
... kortvarrigt og også er begyndt at vågen hver tredie time om natten, kunne godt tyde på at han har brug for lidt skemad. Vælling virker på nogle børn, men ikke alle og i jeres tilfælde kunne du godt forsøge med lidt grød eller mos i løbet af dagen.
Det kan være godt at begynde med ris- eller majs-grød som er milde i smagen og i konsistensen. Du kan lave grøden som en tyk suppe i begyndelsen, hvis han nemmere kan kapere dette, men du kan også forsøge dig med rigtig grødkonsistens. I begyndelsen vil det sikkert kun være smagsprøver at han tager og han skal lige lære teknikken med at spise med ske, holde maden i munden, få det skubbet bagud i svælget og synke. Det kræver øvelse og tålmodighed.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du gør helt sikkert ikke noget forkert, men lad være med at sammenligne med de andre børn i mødregruppen. Se på din egen dreng, se hvordan han trives. Forsøg med noget andet mad, også selvom de andre i mødregruppen slet ikke går med de tanker endnu. Hvis du får kommentarer så fortæl at han ikke sov så meget og du derfor forsøgte med skemaden og fortæl så konklussionen - den kender jeg jo ikke endnu.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.