Svar: Hvornår kan man droppe tremmesengen
Kære forældre
En stor madras på gulvet er ofte en rigtig god idé, fordi man kan sidde ved siden af barnet og dermed give mere fysisk tryghed og nærhed.
Ulempen ved at være så tæt på gulvet er dog at det jo godt kan trække lidt i gulvhøjde - derfor er vores senge på ben, så vi kommer lidt høre op at ligge. Hvis I dog ikke har problemer med kulde ved gulvet, så er en madras på gulvet fint.
Tremmesengen giver den tryghed at barnet ikke kan falde ud af sengen, man er således ikke på at barnet ligger, hvor barnet er blevet lagt. Når barnet begynder at kravle ud af tremmesengen, så vil det normalt være tid at skifte - simpelthen fordi det så er for farligt, sikkerhedsmæssigt, at have barnet liggende i sengen. Børn er som regel 1½-2 ...
... år, når de forsøger at klatre over tremmerne:o)
Med hensyn til det sikkerhedsmæssige, så skal man jo også sikre sig at et barn der stiger ud af sengen eller op fra madrassen i søvne ikke kan komme til skade. Hvis I således har førstesal eller trapper, som jeres dreng kan gå ud til og falde ned af, så er det vigtigt at man sikrer sig at dette ikke kan ske.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis I vælger at lade jeres dreng sove på en madras om natten, så skal I således sikre jer at han ikke kan komme til skade, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. I skal også være sikre på at der ikke er træk over gulvet. Hvis disse ting er i orden, så ser jeg umiddelbart ikke nogen problemer i at han sover på en madras på gulvet i stedet for i en seng.
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet