Annonce

Annonce

Svar: Bevægelser og siddestilling


11. marts 2008

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Signe

Det er helt normalt at din datter bruger sine arme og ligger og "flagrer" med dem. Det hænger for det første sammen med hendes alder, at hun nu begynder at bruge sine arme og sin krop lidt mere, men hun er stadig ikke rigtig bevidst om hvordan hun kan bruge dem. Det kommer lige så stille, når hun f.eks. ligger under et aktivitetsstativ, så vil hun på grund af sine bevægelser pludselig komme til at slå til noget af legetøjet og vil således stille og roligt finde ud af at det er noget hun kan gøre bevidst.

Børn i din datters alder har således fortsat rigtig mange ufrivillige bevægelser og du vil kunne se at det der hedder "moro-refleksen" (faldrefleksen) stadig nogle gange vil være der. Den er den refleks, hvor armene ryger ud til siden, hvis hun føler hun er lige ved at falde. Det er en af de medfødte reflekser ligesom f.eks. griberefleks og sutterefleks.

At hun flagrer med armene så tæppet kommer væk og at hun flagrer med armene når du vil holde hende, er ikke udtryk for at hun ikke vil have kram og det er ikke bevidst fra hendes side. Hun kan også flagre med sine arme, når hun er glad og hun bruger faktisk sine arme og hele sin krop, når hun kommunikerer med dig. Det er således hendes måde at snakke med dig på.

Hun udtrykker sine følelser via kroppen - flagrer med armene, sparker og støder fra med benene, trækker sig sammen eller strækker sig ud og har ...


Annonce

... forskellige lyde, hvor hun smasker, grynter, knirker lidt osv. ligesom hun også græder og bruger gråden som kommunikationsmiddel. Ud over sin krop, sine armen og ben, og sine forskellige lyde, så bruger hun også sin ansigtsmimik til at fortælle dig om hun har det godt, er træt, har ondt, er ked at det osv. Alt sammen noget du kan aflæse af hendes ansigtsmimik, hendes kropssprog.

Jeres datter må gerne sidde hos jer, men bør ikke sidde i skråstol for længe og bør aldrig stables op med puder. Når hun sidder hos jer, så vil hun helt automatisk få et stillingsskift, I flytter lidt på jer selv, flytter lidt på hende og hun nyder at sidde på jeres skød op af jeres mave. Det er helt okay at gøre sådan en gang imellem.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det der er vigtigt i forhold til små børn er at de ikke må sidde passivt, sidde i samme stilling forlænge. De har brug for stillingsskift og det er vigtigt at jeres datter, med den alder hun har nu, lægges så meget på maven som muligt. Det er både på gulvet, når hun ligger lidt selv (evt. med en lille pude under brystkassen), liggende på maven hen over jeres lår, når I sidder i sofaen og liggende med maven på jeres underarm, når I går rundt med hende.

Så når hun er vågen så bør I altså variere hendes stillinger, så hun ligger på maven, ligger på siden og sidder hos jer og når hun sover skal hun ligge på ryggen:o)

Fortsat held og lykke, håber I er hjulpet videre på vej.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce