Brev:
Urolig søvn, familiemad og mad på rejse
Hej Helen
Så er der flere spørgsmål denne gang om lidt forskelligt.
Først vil jeg gerne lige høre i hvilke aldre der er urolig søvn. Det gik rigtig godt med at sove om natten efter drænene blev sat i. Vi var nede på 2-3 opvågninger hvor han bare lige skulle have sutten så sov han videre - luksus. Nu vågner han igen hver 2. time natten igennem og klynker men er ret nem at få til at sove igen - falder stadig i søvn for sig selv uden problemer når han bliver puttet om aftenen. Kan det skyldes én af de faser med urolig nattesøvn?
Han går ikke selv endnu men kravle rundt over hele huset og udforsker - også gerne uden os. Er også blevet meget bevidst mentalt de sidste par uger og leger borte tit med os på eget initiativ fx. Elsker at lege fange hvor vi kravler efter ham.
Mht mad så er vi lidt bagud med at få ham til at spise vores mad. Det hele gik i hårdknude fra november til midt februar hvor han havde problemer med ørene. Hvor hårdt kan vi gå på med at give ham vores mad når han ikke har øvet sig så meget i det med at tygge? ...
... Rugbrødshapsere er han rigtig god til, men fx pasta og smuldret kød på panden i fx bolognaise drøner bare rundt inde i munden på ham uden han rigtig kan få det sunket. Han er dog meget interesseret i at smage vores mad og det lader vi ham gøre med mindre det er meget krydret.
Skal han stadig fyldes efter med grøntsagsmos? Vi vil jo helst ikke risikere at han begynder at vågne mere om natten pga sult.
Ville gerne have lidt forslag til mellemmåltider. Nu får han fx reven gulerod med frugtmos, yoghurt med havregryn, cultura med revet frugt eller frugtmos (mest for hans mave). Må han få en ristet bolle i hapsere med syltetøj eller smøreost (han vil af én eller anden årsag ikke rigtig bide stykker af mad selv - lidt underligt)?? Er der noget han ikke må få endnu?
Vi skal til Portugal i en uge i juli hvor han vil være 16 måneder. Kan vi forvente at han kan spise sig mæt i fx brød, pasta og hvad man ellers får serveret på sådan et turist hotel eller skal vi tage med så vi kan lave mad til ham til ét eller flere måltider ila dagen?
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.