Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og væk fra brystet om natten


5. marts 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Søvn og væk fra brystet om natten

Hej Helen

Jeg har med stor interesse læst dine mange rigtige gode svar og søger nu selv hjælp i forhold til vores datter på næsten 7 mdr. Hun er en meget glad, aktiv og frisk pige, der lige i øjeblikket er i rivende udvikling. Jeg synes næsten at kan se, der sker noget nyt dag for dag.

Mine spørgsmål er i forhold til søvn. Vi begyndte først at putte hende, da hun var ca. 4½ mdr. Indtil da vuggede vi hende i søvn, hvorefter hun sad på os og sov resten af aftenen inde i stuen. Det var dejligt trygt - også for hendes mor og far!! Det blev efterhånden lidt træls og vi tog et par dage (med voldsomme protester), hvor vi puttede hende i hendes egen seng, der står i vores soveværelse. Aftenerne foregår nu med at hun får nattøj på, leger inde i stuen sammen med os stille og roligt, siger godnat, bliver ammet i soveværelset og lagt i seng.

Jeg prøver så vidt muligt at undgå at hun falder helt i søvn, mens jeg ammer, men ofte ender det alligevel med at hun sover, når jeg ligger hende over i sengen. Det er den eneste gang i løbet af dagen hun falder i søvn i forbindelse med amning. Hun sover ca. 19-19.30. De næste par timer foregår desværre med mange opvågninger, hvor hun begynder at græde. Af og til er vi inde og trøste hvert kvarter og andre gange går der lidt længere imellem.

Hun bruger ikke sut, men har en sovebamse, som hun er glad for. Vi prøver at trøste hende i sengen og nogen gange lykkedes det og andre gange er vi nødt til at tage hende op. Hun falder hurtig til ro og accepterer fuldt ud, at det kan være enten mor eller far der kommer. Det ender med hun kommer med over i vores seng, når vi skal sove. Her ammer jeg hende og hun sover hurtig videre.

Mit spørgsmål går på om der er noget vi kan gøre i forhold til de mange opvågninger, andet end det vi ...


Annonce

... gør nu?

Det hænger nok også sammen med mit andet spørgsmål. Hun har i en lang periode spist mange gange om natten, af og til hver 2. time. Derudover vågner hun også tit, grædende, klynkende. Det er som om hun ikke vågner helt op, men det hele foregår lidt i søvne, nærmest som om hun drømmer. Jeg prøver at trøste hende, ændre sovestilling, men nogen gange hjælper det kun at få mit bryst i munden.

Jeg er efterhånden ved at være lidt træt af alle de opvågninger, det begynder at blive lidt hårdt og jeg synes også hun har nået en alder, hvor hun ikke behøver mad mere om natten. Vi har snakket om at flytte hendes seng ind på hendes eget værelse, hvor hun så skal sove hele natten og far tilbyder vand, indtil hun har vænnet sig til det. Vi er godt klar over, det nok ikke bliver helt uden protester, hvilket også er okay, vi er bare ikke tilhænger af lange grædeture nogen af os.

Vi har snakket om at hun skal have mad ved mig, når vi går i seng. Jeg synes at det er for langt et stræk fra kl 19.00 til næste morgen uden mad, når hun har været vant til at få meget om natten. Mangler nok egentlig svar på om det forsvarligt, det vi har planer om? Eller om der er andet vi kan gøre?

Jeg har også tænkt på at tilbyde vælling inden natten, så hun får noget der mætter godt. Hun er godt igang med skemad 2 gange om dagen og skal netop til og igang med det 3. måltid. Hun får det første måltid efter første lur og så igen til aften. Vi har forsøgt tidligere med morgenmad, men der er hun ikke rigtig sulten, da hun jo er fyldt rigeligt op fra natten. Ellers spiser hun rigtig godt. Resten får hun gennem amning. Jeg har forsøgt at ligge hende mere til om dagen, men det ændrede ikke noget i forhold til natten.

Glæder mig til at høre dit svar.

Venlig hilsen
- en træt mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex

Udvikling - børn

Børns motoriske udvikling er forskellig, men du kan bruge følgende rettesnor:

1 mdr.: Barnet prøver at løfte hovedet fra underlaget, når det ligger på maven

2-3 mdr.: Støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget.

4 mdr.: Kan selv holde hovedet i siddende stilling. Begynder at trille rundt fra mave til ryg. Rækker ud efter ting.

5 mdr.: Hvis barnet får hjælp til at sidde op, vil det sidde med rank ryg og hovedet i fin...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce