Brev:
Gravid, ligamentsmerter og hård mave
Kære Helen
Jeg er gravid i 6. uge:-) - og har et par spørgsmål vedr. de graviditets symptomer, jeg har.
Jeg har siden min ægløsning haft en 'ulmen' omkring livmor og skamben - det føles lidt som menstruationssmerter, og jeg formoder - ud fra dine svar til andre brugere med lignende symptomer - at det muligvis er ligamentsmerter.
Min læge, som jeg besøgte i går, sagde, at det er helt naturligt - og jeg har da også en rigtig god 'fornemmelse' af det og er ikke bekymret.
Jeg har dog alligevel et par spørgsmål:
Jeg stoppede med p-piller omkring 1. januar 2008 - og fik første mens 24 januar - op til min efterfølgende ægløsning fik jeg konstante 'smerter' og ulmen omkring livmoder og højreæggestok (8-11 feb)- og det blev så kraftigt at jeg tog til lægen, da jeg blev bekymret om der var noget galt.
Heldivis havde jeg hverken underlivsbetændelse eller klamydia - men, som min læge udtrykte det: "du er bare super fertil - gå du hjem og hyg dig med dig kæreste, og ring hvis din mens udebliver".
Og det gav bonus:-)
Mine ægløsnings-'smerter' gik over til den ulmen og ømhed omkring livmor og skamben, som jeg har nu - og jeg havde med det samme en stærk fornemmelse af at være gravid!
Vi er glade og lykkelige for at det ...
... er gået så let - ved at det ikke altid er tilfældet.
Det jeg så er nysgerrig efter at høre er:
Hvor lang tid er det 'normalt' at have ligamentsmerter?
Og er det normalt, at de er der stort set hele tiden?
Udover ligamentsmerter har jeg endnu ikke andre symtomer end hård mave - den er til gengæld rigtig hård. Jeg har altid haft en sund fordøjelse, men nu er det en kamp at gå på toilettet.
Er der noget jeg kan gøre for at afhjælpe lidt?
Jeg spiser gravitamin, Kalktilskud, da jeg har intolerance overfor mælkeprodukter - og en smule jerndråber der hjælper meget på mit energiniveau (jeg tog dem også inden jeg blev gravid)
Derudover spiser jeg forholdsvis sundt og fiberrigt - og har siden dec. holdt mig fra sukker - og spist mindre hvedemel (hvilket har gjort at jeg er mindre oppustet - også selvom jeg er gravid.)
Jeg er i øvrigt af en dietist blevet anbefalt at spise EyeQ - det skulle være godt for opbygning af barnets nervesystem - men min læge synes ikke jeg skal tage det, da der er et præparat i pillerne, hun ikke ved hvad er. Har du nogle erfaringer med det?
Og -så vil jeg bare sige tak for en god og meget informativ side. Den har været meget brugbar her, hvor der dukker 1000 nye spørgsmål op:-)
Mange hilsner
Tea
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...
Viden om børn:
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine