Brev:
Skal vi boykotte glasmaden
Hej Helen.
Nu skriver jeg igen... den er stadig gal med min søns spisevaner.
Han er nu blevet 18 måneder og er stadigvæk meget småtspisende - især om aftenen. Han vil allerhelst have glasmad blandet med gulerødder, kålrabi og kartofler, og det bliver selvfølgelig serveret på en rigtig tallerken og ikke i glasset! Som regel vil han spise det. Der er noget mad han godt kan lide f.eks. hjemmelavet fiskefingre - men nogen gange spiser han rigtig meget af det, og andre gange vil han ikke engang smage det, selvom jeg ved han kan lide det. Det samme med lasagne, frikadeller og et par andre retter som han godt kan lide.
Jeg spiser som oftest alene med ham, da min mand arbejder meget. Og det plejer at være hyggeligt. Han får lov at sidde og pille ved maden, og spise det han vil. Ris og agurk glider som regel ned, og nogen gange vil han smage min mad, og det får han altid lov til, men spiser sjældent mere end en bid af ...
... det. Vi hygger os mens vi spiser og snakker osv.
Jeg tænker på om jeg helt skal lade være med at servere glasmad, og så må han spise sig mæt i det der er, som han kan lide? Lige inden han skal iseng får han en portion yoghurt med banan og havregryn, dette er noget nyt, da jeg synes det er synd, hvis han går sulten iseng (plus han så vågner meget tidligt, hvis han er sulten).
I løbet af dagen spiser han som regel fint. Men han er meget følsom, hvis vi er ude at rejse (vi bor i Norge) f.eks. i vores hytte på fjeldet eller en tur hjemme i Danmark hos mine forældre. Der bliver han ofte mere småtspisende - men oftest kun om aftenen.
I løbet af dagen spiser han rimeligt både morgenmad, frokost og mellemmåltider. Han får ingen mellemmåltider i den halvanden time der er fra jeg henter ham til aftensmaden.
Han ligger indenfor normalområdet ang. vægt og højde.
Håber du har nogle gode råd.
Med venlig hilsen
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.
Sut/amme - sove uden bryst om natten
Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...
Viden om børn:
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.