Brev:
Renlighed - hvornår og hvordan
Hej Helen,
Så er også vi nået til det evige spørgsmål om renlighed:-)
David er to år og ni måneder nu, og skal rykke op i børnehaven inden for de næste par måneder. Han trives rigtig godt, men trænger også til den udfordring børnehaven bliver.
Mit spørgsmål går lidt på, hvordan vi griber hele spørgsmålet om renlighed an. Davids veninde i vuggestuen er næsten helt renlig, og jeg ved, at de i vuggestuen også opfordre ham til at sidde på toilettet, når hun fx skal. Så vidt jeg forstår, er der ikke noget pres dernede, men de prøver at gøre det lidt til en leg samtidig med, at de prøver at gøre ham bevidst om muligheden.
Kan og bør vi gøre noget lignende herhjemme? Fx købe et lille toiletbræt han kan sidde på? Kan vi snakke med ham om det? Han siger selv til, når han går i gang med at lave stort. Kan vi så fx nævne, om han har lyst til at lave stort på toilettet eller ...
... potten i stedet for bleen?
Jeg kender jo din holdning til at presse børn på dette område, så det jeg egentlig spørger om, er, hvor går grænsen? Presser vi ham ved at gøre ovennævnte? Eller er det okay at tale om det og gøre ham lidt bevidst om det?
Han er ikke selv begyndt at sige til, når han tisser, heller ikke sige til, før han laver stort. Han siger bare til, når han går i gang. Han har heller ikke udtrykt nogen interesse for at få bleen af. Så er det for tidligt at gøre det til et – sjovt, afslappet – emne? Han har enkelte gange sat sig på potten eller toilettet og lavet tisselyden – tssss – og sagt, ’så, nu har jeg tisset’ uden at der selvfølgelig er sket noget. Han synes også, det er meget spændende, når hans veninde er herhjemme og skal lave på toilettet, men har ikke egentlig givet udtryk for, at han forbinder det med noget, han også selv skal.
Venlig hilsen
Line
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Optøning af spædbarnsmad
Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:
- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.
- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.
- Mad som har været...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine