Brev:
Brok ved fast føde og hvor meget mælk?
Hej Helen
Jeg søger lige lidt råd ang. føde igen igen.
Det går lidt op og ned med skemaden her. Min datter får øllebrød om morgenen, grød til middag og grøntsagsmos til aften, og nogle gange et mellemmåltid om eftermiddagen. I perioder spiser hun med glubende sult alt hvad vi stiller foran hende, og så lige pludselig fra det ene sekund til det andet virker hun enormt frustreret over at skulle spise skemad.
Hun råber vredt og brokker sig og små klynker, men virker til egentligt gerne at ville spise...og vi får da som regel også en lille portion i hende, men det er med højtråbende brok og vrede fra hendes side, og det er fødevarer hun plejer at spise med stor velbehag. Hun virker bare enormt frustreret og sur og irriteret over et eller andet...og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad det er! Har du et bud?
Jeg ved godt det er et svært spørgsmål at stille over nettet, og jeg føler mig jo som lidt af en håbløs mor på dette punkt når jeg nu ikke kan tolke min datters signaler.
Det andet jeg ikke helt kan gennemskue lige nu er i forhold til mælken. Hun er blevet lidt ...
... bedre til at koncentrere sig om amningerne, så flasken tilbydes hun kun om morgenen inden første lur og om aftenen inden sovetid...det er ikke altid hun vil have noget om morgenen, men drikker for det meste noget om aftenen, derudover får hun jo mme i sin mad. Men generelt er det at jo mere fast føde hun får jo mindre mælk drikker hun.
Hvor meget mælk (mme eller bryst) SKAL hun have med den alder hun har nu (6½ mdr)? Og hvad er der i mælken som hun ikke får igennem skemaden?
Hun spiser:
- bryst om morgenen
- øllebrød til morgenmad
- tilbydes bryst/flaske inden lur
- grød m. frugtmos til middag
- tilbydes bryst inden lur
- enten: bryst eller grød/brød til mellemmåltid om eftermiddagen
- grøntsagsmos og fisk/kød til aften
- flaske en times tid efter aftemsmad
- ammes ved putning
- 1 gange amning om natten
Hun har altid været en "småspiser", så det er "små" portioner hele vejen igennem. Jeg aner jo ikke hvor meget hun får når jeg ammer hende...det gør det også lidt svært at regne ud hvor meget mælk hun egentligt får.
Håber du kan hjælpe lidt ;o)
Kærlig hilsen
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.