Svar: Mælkeindtag og skemad
Kære SM
Jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvor meget din dreng skulle have taget på, det afhænger helt af hans vægtkurve fra lille. Vægtøgningen falder stille og roligt og helt naturligt i takt med at barnet bliver ældre. Det vil derfor være sådan at barnet normalt tager mest på de første måneder og så mindre og mindre. Barnet skal dog blive ved med at tage på hver måned og må ikke tabe sig.
Jeg ved at din dreng var ret stor da han kom ud og det er også sådan at børn som fødes meget store ikke tager helt så meget på, som børn med mindre fødselsvægt gør - vægten udligner sig således i sidste ende...
Med hensyn til skemad og mælkeindtag så lyder det du fortæller rigtig fint og jeg synes du skal bibeholde Enfamil AR, da den fungerer godt for jer. Der er ingen grund til at skifte til en anden eller til en ...
... "2'er".
Mælkeindtaget er rigtig fint og helt nok i forhold til hans alder og da han samtidig spiser skemad, som han gør, så lyder det du fortæller faktisk rigtig godt. Du må tro på at han har en helt naturlig evne til at regulere sit behov. Du skal også regne med at grøden indeholder mme-pulver, således at når du laver den industrielle grød med vand, så får han på den måde mælk via grøden. Så heller ingen problemer det:o)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og med hensyn til at tilbyde flaske efter et skemåltid, så kan han ikke drikke det, når han spiser så godt og derfor er det du skriver med flaske forskudt for skemaden rigtig fint og lige efter bogen.
Du kan altså derfor godt slappe af og tro på at din dreng nu får det han har behov for, det du fortæller lyder rigtig fint og bestemt ikke noget du behøver ændre på som det ser ud lige nu. Fortsæt endelig den gode gænge:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.