Brev:
Amning og supplering med mme
Hej Helen
Tak for dit sidste svar. Det var som en sten der faldt fra mit hjerte. Det virker som du bare kan fornemme hvad jeg føler, og jeg har siden suppleret med flaske med god samvittighed og faktisk et par gange siden oplevet at hun faldt i søvn i en mælkerus, som du beskrev, men kun efter flaske desværre. Det havde jeg ikke lige tænkt over, at jeg aldrig har oplevet med hende. Sådan var det jo næsten efter hver amning med Oskar.
Derudover har jeg forsøgt mig med lidt dobbelt malkning, og det har haft en fantastisk effekt! De sidste par dage har det kun været nødvendigt med flaske om aftenen, hvor hun har spist ca. 100 ml. Tilgængæld har hun nu endnu sværere at følge med når hun ammes. Hun slipper hele tiden, og får det til tider galt i halsen. Det går vel alt for stærkt? Men det kan man vel ikke gøre noget ved? Hun er også begyndt at gylpe endnu mere, men tænker, at det må hun jo gøre, når hun har tendens til det og nu får mere mad?
Men amningerne er ikke de der hyggestunde, som man havde drømt om og glædet sig til :-( En gang imellem er det dog stille og roligt og hyggeligt, hvis hun sover mens hun ammer. Det undrer mig at hun så ikke har nogle problemer med at følge med mælkestrømmen??
Men hun har fået Tykke kinder og tykke lår, så jeg glæder mig til at får hende vejet næste gang :-)
Hun fylder ...
... 4 mdr om 10 dage. Så behøver jeg vel ikke at bruge profylac mere?? Det har vel heller ikke længere nogen forebyggende effekt, når vi først er begyndt på skemaden?
Tænkte om det vil være smart at give nan2, da jeg har læst det er tykkere i maven. Måske gylper hun så ikke så meget??
Vi havde hende jo til lægen pga ryggen og hun er blevet henvist til Glostrup børneafdeling, hvor hun skal hen i marts. Det synes jeg, de var længe om at finde ud af :-( men godt er der nu bliver taget hånd om det.
Til gengæld er det ikke sikkert, at det bliver lige så nødvendigt nu. Hun har ikke haft en eneste skrigetur i halvanden uge! ikke siden hun var til kranio sakral terapeut sidste gang. Bulen forsvandt helt, men der er nu lidt igen, så nu må vi bare håbe at det holder. Tænker måske også at hun er begyndt at tage på fordi hun ikke bruger helt så meget energi på at græde. Hun blev jo helt svedig under grædeturerne.
Hun er som en helt anden baby :-) Glad og harmonisk og helt med fremme udviklingsmæssigt. Er begyndt at forsøge at komme op på knæ, og skubber sig nogle cm baglæns, når hun ligger på gulvet! selvom hun ligner en, der ikke helt er klar over hvad hun laver:-) Det er helt tydeligt at hun har det bedre nu, om det så er maden ryggen eller hvad. Noget er i hvert tilfælde sket :-)
Glæder mig til at høre fra dig
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.