Svar: Hun vil IKKE sove
Kære Susanne
Hvorvidt det er passende for jeres datter først at blive puttet kl. 21 afhænger helt af, hvordan hun i øvrigt sover i løbet af dagen. Hvis hendes samlede søvnbehov er dækket på den måde, er det jo helt naturligt at hun protesterer mod at skulle sove.
De fleste børn på din datters alder, vil have behov for at sove 2 lure dagligt, længden af disse lure varierer meget, netop afhængigt at hvorlænge barnet sover om natten. Børn kan derfor sove mellem 2½-4 timer i løbet af dagen - og om natten sover de ofte 11-12 timer - sammenlagt dog ca 14 timer i døgnet.
Det vil ofte være sådan at børn på din datters alder sover en kort formiddagslur, ofte er den ikke på mere end 45-60 minutter og til middag sover de så måske 2 timer. Det passer så meget at barnet kan blive puttet omkring kl. 20 og stå op igen omkring kl. 7.
Du skal derfor se på hvordan din datter sover i løbet af dagen for at vurdere om hun først er putteklar omkring kl. 21.
Med hensyn til om det bliver et mønster, det med at tage hende med ind i stuen igen, så taler Søren Berg som er en af vores søvnspecialister i Danmark, om at der kører et ...
... søvntog og at man skal springe på, når toget kommer forbi. Hvis man ikke kommer på toget, så må man nogle gange vente til det næste tog kommer forbi. Det tager måske 45 minutter, så viser barnet atter træthedstegn og man kan forsøge at putte igen. Lykkes det heller ikke denne gang, så må man atter tage barnet ind i stuen og så vente til næste søvntog kommer, her går der måske 20 minutter og så kan man atter forsøge. Det er således et spørgsmål om at springe på søvntoget, når det er der.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover så er det også sådan at laktosen/sukkeret i modermælk nogle gange virker som speed på børn i den alder, når du ammer hende, så falder hun altså ikke til ro, men bliver derimod lige speedet op med en gang sukkermælk... Derfor kan man overveje om du skulle forsøge at undvære amningen inden putning, i stedet tilbyde en kop sødmælk eller vand og en banan at spise. Det er sådan at banan indeholder serotonin, som får kroppen til at slappe af og får barnet til at blive rolig. Samtidig med at det jo er let at spise, selvom man er træt og så mætter det på en god måde i maven.
Jeg håber mine tanker hjælper jer videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.