Svar: Forkølelse - 11 mdr.
Hej med dig
Det er helt rigtigt at det jo især er via indtaget af mad, din datter skal have styrket sit immunforsvar og det er vigtigt at I forsøger at tilbyde hende så varieret en kost som muligt.
Det er selvfølgelig problematisk, da hun også har en alder, hvor hun begynder at knibe munden sammen, hvis I tilbyder noget hun ikke lige umiddelbart har behov for. Her er det dog vigtigt at I medtænker at lidt også har ret, lidt er bedre end ingenting og at I skal give hende madro.
Appeller til hendes lyst til at spise ved at tænke i farver. Giv hende en skefuld ærter, majs, gulerod og rød peberfrugt og lignende. Det kan godt være at det mest er majsene der glider ned den ene dag, men så er det måske majsene den næste.
Gør det også til en vane at servere grønt for hende som tilbehør til frokost, så det ikke kun er om aftenen, at hun får disse ting. Tilbyd hende frugt af forskellig slags som mellemmåltider i løbet af dagen og som dessert efter aftensmaden, hvis hun ikke har spist så meget. Nogle forældre bruger også en godnat-grød i en periode.
Du skal naturligvis sikre dig at hun ikke fryser og ikke får træk. Hun må ikke være våd på brystkassen af savl eller hvis hun spilder vand, når hun drikker. Hun må ikke have kolde hænder og fødder og I skal være meget opmærksomme på at der godt kan være træk og fodkoldt ved gulvet, hvor hun opbevarer sig mest.
Det er generelt godt at sørge for et godt indeklima. Luft godt ud 2-3 gange dagligt, slå dynerne til side og lad sengen køle af, når I er stået op, undgå mange polstrede møbler og tykke ...
... gulvtæpper i soverum, vask sengelinned 2 gange om måneden ved 60 grader, vask dyne, pude, rullemadras 4-6 gange årligt og gør almindeligt grundigt rent.
I skal også medtænke hygiejnen. Det er rigtig vigtigt at vaske hænder både på jer selv og på hende hver gang hun har fået tørret næsen, fået skiftet ble osv.
I kan bibeholde vitaminer og jern lidt endnu, evt. skifte over til ACD dråber, så hun på den måde sikres lidt ekstra. Hvis egen læge har anbefalet biostrath, må det vel være i orden...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Biostrath er et kosttilskud og omkring dette skriver Sundhedsstyrelsen: "Kosttilskud er uegnede og unødvendige for børn under 1 år... Kosttilskud må ikke markedsføres som havende en forebyggende eller helbredende virkning. Det er således i strid med fødevarelovgivningen, hvis producenterne hævder, at man kan forebygge eller helbrede sygdomme med et kosttilskud." (citat, sst. anbefalinger for spædbarnets ernæring 2005)...
Hvis hun ikke kan få snottet ud af næsen, så kan I dryppe med lidt saltvand (købes på apoteket) og så kan I bruge en næsesuger. Det kan også være en god idé at elevere hendes hovedgærde lidt, så hun ligger lidt højere med hovedet, - det hjælper hende til bedre at trække vejret og gør at trykket i ørerne ikke bliver så højt.
Vær opmærksom på at når I giver jeres datter flasker, så er det vigtigt at hun ikke ligger ned, men at hun også her ligger med hovedet let eleveret, - netop for at forebygge mellemørebetændelse.
Håber du hermed er hjulpet lidt på vej og ellers tænker jeg at forårets komme med lidt sol og varme, nok vil hjælpe jer videre:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.