Svar: For lidt mælk i det ene bryst
Hej Kristina
Det er helt normalt at man ikke producerer lige så meget mælk i det ene bryst som i det andet. Det kan skyldes at man rent anatomisk er lidt forskelligt bygget - vores brystet er ofte lidt forskellige fra naturens hånd, men det kan også skyldes at børn nogle gange har en foretrukken side og derfor hellere ligger ved den ene side og således stimulere denne mere.
Her hjælper det nogle gange at 'snyde' barnet lidt. Da din datter gerne vil amme ved det højre bryst, så kan du f.eks. amme hende på den højre side i almindelig stilling, ved at lægge hende til venstre side i tvillingestilling kan du således snyde hende til at spise lidt længere tid der. Når hun ligger i tvillingestilling ved venstre bryst, så ligger hun jo lidt som hvis hun lå ved højrebryst er bare flytte nogle cm. længere mod venstre.. - kan du følge mig?
Det vil kunne øge din ...
... mælkemængde, hvis du kan få hende til at spise lidt hyppigere af venstre side, eller hvis du kunne malke lidt ud fra venstre side imens hun dier fra dit højre bryst. Det at dobbeltudmalke eller dobbeltamme øger mælkemængden betydeligt.
Det er hyppigheden af amning/udmalkning der øger mælkemængden og ikke varigheden. Det betyder at det altså ikke giver dit mere mælk at lade hende ligge ved venstre bryst så længe som muligt, men at du forsøger at stimulere brystet så hyppigt som muligt. Det vil således give lidt mere mælk i det bryst, hvis du kunne amme eller malke ud hver 2 time i stedet for hver 4 time.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Prøv derfor om du i løbet af dagen, f.eks. mellem to amninger kan forsøge at malke lidt, for at stimulere til mere mælk, eller om du evt. kan stimulere lidt samtidig med at din datter spiser fra højre side.
Håber dette hjælper dig lidt videre på vej:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...