Brev:
Aftenritual, tænder og tandbørstning
Kære Helen
Vi vil gerne stille dig nogle flere spørgsmål vedr. Silas, som nu er 7 måneder og stadig meget urolig om natten, dvs. vågner hver anden time. Han sover tungest og mest sammenhængende, fra kl 19-19.30 hvor han bliver lagt til kl. ca. 24-24.30.
Resten af natten vågner han hver anden time. Vi synes vi har fået fint styr på temperaturen og luftfugtigheden i hans soveværelse. Vi har givet ham grød to gange dagligt, som du forslog, men vi må sande, at han enten ikke får fyldt nok på i løbet af dagen, eller vi gør noget ganske forkert. Vi har forsøgt at give ham havregrød om morgenen, men det vil han ikke tage, så han får stadig kun bryst om morgenen.
Vi er igang med at vænne ham fra bryst når han skal sove. Lige nu vugger jeg ham til ro i mine arme og lægger ham over i sin seng, når han halvsover. Vi vil gerne give ham noget vand eller modermælkserstatning, ...
... i stedet for at jeg ammer ham i forbindelse med sengelægningen, og da han har nu fået 1 1/2 tand vil vi også gerne igang med at børste hans tænder. Er det ikke en dum vane at starte på at give ham mælk eller vand, EFTER vi har masseret hans gummer med babytandbørsten, eller er det helt okay i forhold til hans tænders udvikling. Er det i øvrigt vigtigt for ham, at han allerede nu lærer, at tandbørstning foregår på badeværelset?
Vi har ikke fundet en flaske han vil tage, men en kop med en tud, som han sikkert godt kan få af, så derfor kan han ikke ligge alene med den. Han er dog helt glad for koppen, som han bruger til hver måltid og får tilbudt i løbet af dagen. Skal vi presse meget på med at finde en flaske?
Eller skal vi også allerede nu tænke på at han skal i institution, når han er 12-13 måneder?
Vi glæder os til at høre fra dig.
Kærlig hilsen
Martin og Lotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse, længde og farve.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår, som er udviklet, da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det hår, som...
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet