Brev:
Rismælk og soyamælk
Hej Helen
Jeg har læst lidt rundt i andres spørgsmål og dine svar, men bliver alligevel lidt forvirret. Hvordan er det med rismælk og soyamælk?
Jeg forstår at det ikke kan anvendes istedet for komælk eller mme. Men er det skadeligt at give lidt af det istedet for vand eks. Vi drikker smooties til morgenmad hjemme hos os og vores datter plejer at få et lille glas på ca 1-1,5dl.
Ved siden af spiser hun forskelligt fingermad. Både kød og kulhydrat. Hun kan ikke lide nogen former for grød, heller ikke når vi andre får grød og VIL spise al sin mad selv. Det har hun gjort siden hun var 7 måneder, så det er nok ikke en periode. Vi tilbyder stadig grød og mos indimellem og hun kæmper med skeen og hvis maden hænger fast spiser hun nogle skefulde. Men mades vil hun ikke. Hun er god til at drikke af glas og drikker vand til alle andre måltider. ...
...
Derfor er det denne form for morgenmad der passer os bedst. Men altså må hun drikke lidt af vores smootie eller skal hun have sin egen særlige? (Hvilket er ret besværligt). Hun er en sund buttet pige med masser af energi til at klare dagen. Hun får 5 måltider dagligt og indimellem kan det være svært at variere og variere når alt skal være fingermad. Hun gider efterhånden sjældent brød. Hun spiser tilgengæld alt frugt og grønt og kan lide al aftensmad, uanset hvad vi får, spiser hun i store mængder. Hun er også glad for forskelligt fiskepålæg og rejer, men hanegals kødpølse er topfavorit, måske får hun for meget af den?
Hvad gør komælksallergikere? Der må være måder at dække mineral og kalkbehov uden komælk? Vi drikker det ikke og ønsker umiddelbart ikke at begynde at give det til vores datter. Hun bliver stadig ammet 3 gange i døgnet.
Hilsen Katrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder