Brev:
Søvn i løbet af døgnet
Kære Helen,
Jeg skriver til dig, fordi vi den sidste uge har haft lidt "problemer" med at få Bastian til at sove om aftenen. Ordet problemer er sat i situationstegn, fordi han ikke længere er dybt ulykkelig og angst for, at vi går fra ham, hvilket vi er meget glade for... Men det kører alligevel ikke helt, som vi gerne så det :)
Situationen er nu den, at det tager lang tid, før han falder i søvn, efter vi har puttet ham. Det kan godt tage over en time. Nogle gange lidt længere, andre gange lidt kortere. Det gør, at han ikke får så meget af sit søvnbehov dækket om natten, hvor han det sidste stykke tid kun har sovet ca. 9-9 1/2 time, men så i stedet sover mere i løbet af dagen. Min umiddelbare tanke er, at han sover lidt for meget om eftermiddagen og ikke mindst for sent i forhold til at kunne være træt, når sengetiden kommer. Men før vi evt. tager det op med vuggestuen, kunne det være rart med din mening... :o)
Bastians dag ser nogenlunde sådan ud:
Kl. 06.00 Vågner (i hvert i denne uge, ellers lidt senere)
Kl. 06.30/07.00 Morgenmad
Kl. 08.00 Afleveres i vuggestuen, hvor der er frugt kl. 9 og frokost kl. 10.30
Kl. 12.00-15.00 Eftermiddagslur, sover tre timer (han vækkes efter aftale med os)
kl. 16.00 Hentes, får lidt sunde snacks på vejen hjem/når vi er kommet hjem
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 19.20 Sengerutiner med nattøj, tandbørstning, hygge osv.
Kl. 19.45 (eller deromkring) Puttes
Når han så er blevet puttet, ...
... går der som nævnt lang tid, inden han falder i søvn. Indtil det sker skiftevis græder, pludrer og leger han (gerne i den rækkefølge). Vi går ind til ham, når han er ked af det, men lader ham ellers være, hvis han er i godt humør. Vi kunne selvfølgelige bare putte ham lidt senere, så han var mere træt, men vi møder mange dage kl. 8, og derfor skal Bastian op omkring kl. 6.30, hvis han altså ikke lige vågner og er frisk før, som det har været tilfældet i denne uge. Set i det perspektiv synes jeg det er sent, hvis han først sover omkring kl. 21.
Nå, men alt dette kunne jo tyde på, at han blot dækker sit søvnbehov ved at få tre timers eftermiddagslur, men personalet i vuggestuen vækker ham jo (noget vi aftalte, fordi han i perioder var vågen flere timer om natten), og han kunne i følge dem sagtens sove videre... Og hvad er det så lige, det indikerer??? Burde han ikke sove mere om natten? Ligger hans lur for sent? Skal den være kortere?
Det skal lige siges, at han i en periode på ca. 14 dage efter nytår sov ca. 11 om natten og ca. to timer i vuggestuen, hvor han stod op omkring kl. 14... (og sov igen om aftenen kl. 20). Det er med til at give mig indtykket af, at han har fået rykket lidt rundt på døgnrytmen, og at der kunne blive gjort noget aktivt, således han i stedet ville falde i søvn omkring kl. 20... Men hvad siger du? Det er jo ikke velset at kontrollere børns søvn... :o)
Håber du kan give mig lidt klarhed... :)
Hilsen Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to